Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Albayrak Açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Galatarasay takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e 3-0 yenilmesine ilişkin, ''Burada maçın hakkı olmayan bir hakem vardı'' dedi.

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Albayrak, ''İyi başladık. İlk yarıda gol pozisyonları da bulduk ama atamadık. Rakibin Real Madrid olduğunu unutmamak lazım'' ifadesini kullandı.

Rövanş maçının oynanacağı 9 Nisan'da her şey olabileceğini belirten Albayrak, ''Burada maçın hakkı olmayan bir hakem vardı. İstanbul'da inşallah böyle bir hakem olmaz'' diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop da maçta iki farklı devre olduğunu, ilk yarıda istedikleri oyunu oynamalarına karşın golü bulamadıklarını ifade ederek, ''Ama Madrid golleri buldu. Deplasmanda cesaretli bir kadroyla risk alarak oynadık, olmadı. Üzgünüz. Üzücü bir skor'' değerlendirmesinde bulundu.

''Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda hep çeyrek veya yarı finaller oynayan bir takım. Gerçekçi olmak gerekir'' diyen Hamit Altıntop, Madrid'in tecrübeli futbolcularının önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Galatasaraylı futbolcu, rövanş maçında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı.

-''Benim için ayrı bir tecrübe oldu''-

Hamit Altıntop, geçen yıl formasını giydiği Real Madrid'e karşı oynadığının hatırlatılması üzerine ise ''Benim için zor bir yıldı. Madrid'de az oynadım ama buradaki insanların samimiyetini, desteklerini bugün de hissettim. Benim için ayrı bir tecrübe oldu ve hayatımda yeni bir pencere açtı'' dedi.

İlk hedeflerinin ligi kazanmak olduğuna işaret Eden Hamit Altıntop, ''Gelecek yıllarda da böyle maçları daha farklı oynayıp bir adım ileriye gitmeliyiz'' diye konuştu.

Hamit Altıntop, hakeme yönelik eleştirilerle ilgili soruya da ''Hakemin kararları küçük detaylar ama maçın kaderini değiştiren bir şey. Tabii ki hocamızın analiz etmesi, eleştirmesi normaldir'' yanıtını verdi.

-''Rakibi ciddiye alan iyi bir maç oynadık''-

Real Madridli futbolcu Higuain ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İstanbul'a rahat gitmemizi sağlayan bir skor aldık. İyi bir takım oyunu oynadık'' dedi.

Raphael Varane de ''Rakibi ciddiye alan iyi bir maç oynadık. Önemli bir galibiyet elde ettik ama deplasmanda da ciddi bir maç oynamalıyız'' ifadesini kullandı. 19 yaşındaki futbolcu Varane, Galatasaray forvet oyuncularına defansta boşluk bırakmadıklarını belirtirken, ''Messi, Van Persie ve Drogba'dan hangisi seni daha fazla zorladı'' sorusuna ise ''Üçü de farklı kalitelerde çok iyi oyuncular'' cevabını verdi.

Varane ayrıca, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaya favori gösterilmesi için henüz çok erken olduğunu vurguladı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA