Nevşehirli Özel Sporculardan Tarihi Başarı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından 26-28 Nisan tarihleri arasında Konya’ da düzenlenen İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Şampiyonası’na Nevşehir’den katılan sporcular 2 altın ve 4 gümüş madalya kazandı.

48 ilde yaklaşık 400 sporcunun katıldığı turnuva masa tenisi, yüzme ve atletizm branşlarında gerçekleştirildi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün “Sporda Engelleri Kaldıralım” projesi kapsamında atletizme yeteneği olan sporcular Atletizm Antrenörü İsa Demir tarafından müsabakalara hazırlandı. Müsabakalara katılan 4 sporcu toplamda 6 madalya kazandı.

Ersular Zihinsel Engelliler İş ve Eğitim Okul Müdürü Erhan Akın, sporcular ve sporcuların aileleriyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’ i makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sporcuları ve ailelerini elde ettikleri başarılardan dolayı kutlayan İl Müdürü Ünlüser ise, “Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi meyvelerini vermeye başladı.

Antrenörlerimizin tarafından haftanın belirli günlerinde yapılan antrenmanlarla müsabakalara hazırlanan sporcular İlk defa katıldığımız Özel Sporcular Bölge Şampiyonasında 2 altın 4 gümüş madalya kazanarak ilimiz adına büyük bir başarı elde ettiler. Tüm sporcu, veli, antrenör ve desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Erhan Akın’a teşekkür ediyorum” dedi

Kaynak: İHA