Bayan Futbolcular Dünya Şampiyonluğuna Koşuyor

Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası'nda 600 takım arasından sıyrılarak şampiyon olan Kocaeli Özel Karşıyaka Lisesi Bayan Futbol Takımı, Türkiye'yi 14-20 Nisan tarihleri arasında Fransa'da yapılacak olan Genç Kızlar Futbol Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek.

Kocaeli Özel Karşıyaka Lisesi Bayan Futbol Takımı, 600 lise takımı arasından finale çıkarak, Konya'da düzenlenen Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası'nda, Türkiye Şampiyonu oldu. Bayan futbolcular böylece 14-20 Nisan tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan Genç Kızlar Futbol Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Önceki yıllarda da dünya şampiyonasına kakılarak, dünya ikincisi olan Kocaelili bayan futbolcular, bu kez dünya şampiyonluğunu hedefliyor. Şampiyona için 12 Nisan'da Fransa'ya hareket edecek olan bayan futbol takımı, şampiyona öncesi İzmit Mehmet Ali Kağıtçı Stadı'nda son hazırlıklarını yapıyor. Şampiyonluk için yoğun bir şekilde idman yapan bayan futbolcular, adeta arı gibi çalışıyor.

Konu ile ilgili konuşan Özel Karşıyaka Lisesi Bayan Futbol Takımı Antrenörü Osman Karakaya, "İlk önce 600 lise içinden Çorum'da ilk grupta şampiyon olduk. Sonra kalan 12 takım içerisinde Konya'da namağlup şampiyon olarak, Türkiye Şampiyonu olduk. Allah izin verirse 12 Nisan'da Fransa'ya gidiyoruz. Yaklaşık 36 ülkenin lise takımları orada olacak. Bizim ilk grubumuzda Brezilya, daha önce 5 defa dünya şampiyonu olan Finlandiya ve Belçika var. Biz o grubu geçersek inanıyorum dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA