Bakan Kılıç’tan Doping Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Türk sporcularda doping çıktığı iddialarında, Türk kamuoyu ve medyasının tutumunu eleştirerek, “Kendi kamuoyumuzun ve kendi medyamızın kendi sporcularımızı, kendi milli gururlarımızı yıpratmak için birbiriyle yarışmasını hiç arzu etmeyiz, büyük bir hevesle konuya yaklaşmalarını da hiç tasvip etmeyiz” dedi.

Gençlik Spor Bakanı Kılıç, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunmak üzere İçel’e geldi. Stadyum inşaatındaki incelemesinin ardından Olimpiyat Köyü şantiyesine geçen Bakan Kılıç, burada gazetecilerin dopinge ilişkin sorularını yanıtladı. Son olarak olimpiyat ve Avrupa şampiyonu atletlerin de aralarında bulunduğu 8 sporcuda doping çıktığı iddiaları ile ilgili son gelişmenin sorulması üzerine Kılıç, “O konularda Türk spor camiası, başta Bakanlığımız olmak üzere çok hassasız ve uluslararası bütün kurallara, bütün kriterlere herkes için adaletli davranılması ve eşit olunması kaydıyla bizler tabiyiz. Bizler şu anda Türkiye’de Dopingle Mücadele Ajansı’nı kurmak üzere Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği halinde çalışmalar yürüten bir kurumuz” diye konuştu.

Sporcuların bir haksızlığa maruz kalmasını istemediklerinin altını çizen Kılıç, Türk kamuoyu ve medyasının konuya yaklaşımını da eleştirdi.

Kılıç, “Kendi kamuoyumuzun ve kendi medyamızın kendi sporcularımızı, kendi milli gururlarımızı yıpratmak için birbiriyle yarışmasını da hiç arzu etmeyiz. Kendi medyamızın, kendi kamuoyumuzun kendi evlatlarımızı yıpratmak için büyük bir hevesle konuya yaklaşmalarını da hiç tasvip etmeyiz. Nihayetinde uluslararası kriterler ve kurallar belli. Gerektiğinde yargıya yönelik haklar ve taleplerin ne olabileceği belli. Sporcular, antrenörleri, kulüpleri ve federasyonları ne zaman, nerede, hangi olay karşısında, ne biçimde bir davranış sergilemeleri gerektiğinin çok çok iyi farkındalar. Biz Türkiye’yi bir spor ülkesi haline getirmek ve genç nüfusumuzu sportmen bir nesil olarak yetiştirmek, 2023 hedeflerini böylece hem daha gerçekleştirilebilir hem de daha sağlam bedenler tarafından taşınan hedefler haline getirmek istiyoruz. Bu hedeflerimize herkesin destek vermesi lazım, kimsenin köstek olmaması lazım” ifadelerini kullandı. “İÇİMDEKİ SES GALATASARAY, REAL MADRİD’İ YENECEK DİYOR” Bakan Kılıç, Galatasaray’ın bugün Real Madrid ve Fenerbahçe’nin de yarın Lazio ile oynayacağı maçları değerlendirmesi de istenen Kılıç, içindeki sesin Galatasaray’ın Real Madrid’i kendi evinde yeneceğini söylediğini kaydetti.

Kılıç, duygularını şöyle dile getirdi: “Galatasaray ile ilgili içimdeki ses Real Madrid’i Madrid’de yenecek diyor. Bunu da bugün twitterden paylaştım zaten. Allah mahcup etmesin tabi. İnşallah bütün emeklerini ortaya koyarlar, yeteneklerini sergilerler. Atmosfer, rüzgar, seyirci desteği de inşallah bizim çocuklarımızdan yana olur ve Galatasaray Madrid’de Madrid’i yenmenin tarihi onurunu alarak Türkiye’ye döner. İçimdeki ses bunu söylediği için bunu sizlerle paylaştım. İçimdeki sesi paylaşmanın ne kadar riskli bir şey olduğunu da biliyorum. Akşam 12’ye kadar süremiz var ama inşallah Galatasaray, öyle bir skorla Türkiye’ye dönecek. Temennim o.” Fenerbahçe ile ilgili ise “Fenerbahçe’ye de yarın bakalım. Bugün motivasyonumuzu Galatasaray için belirledik” demekle yetinen Bakan Kılıç, Galatasaray’ın alacağı skora ilişkin de şunları söyledi: “Schalke maçında skor tahmininde bulundum, maçtan önce gazetecilere bulunduğum için noter tasdiki gibi, onlar tasdik ettiler ve yayınladılar. Bugün için skor tahmin edemiyorum ama içimdeki ses, ‘Galatasaray Madrid’de Madrid’e kendi sahasında güzel bir sürpriz yapacak. Bu da bütün Türkiye’yi ayağa kaldıracak’ diye bir mesaj verdi. Neticesini geceye doğru görürüz.”

Kaynak: İHA