Aykut Kocaman: Nefes Nefese İki Maç Olacağını Tahmin Ediyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lazio ile nefes nefese iki maç oynayacaklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali ilk maçında yarın Lazio ile karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Aykut Kocaman, yarın son derece zorlu bir o kadar da değerli bir maç oynayacaklarını belirterek, “İki ayaklı bir durum; puan karşılaşması değil. Yarın burada oyuncu grubumuzla ve yüksek istekli taraftar grubumuzla birlikte hem doğru oynamak hem de iyi sonuç almak; turun da bura da bitemeyeceğini bilerek, ikinci karşılaşma için de avantajı sağlama bilincinde sahaya çıkacağız.” diye konuştu.

Lazio’nun İtalya’nın güçlü ve önde gelen kulüplerinden olduğunu dile getiren Kocaman, “Çok ekstra durumlar oluşmadığı sürece ikinci maçın son anına kadar nefes nefese geçecek bir karşılaşma olacağını tahmin ediyorum.” İfadelerini kullandı. Lazio’nun Alman golcü futbolcusu Klose’nin forma giyecek olmasıyla ilgili bir soruya da Kocaman, “Klose son derece bilinen bir futbolcu. Son lig maçında şans buldu. Sakatlığının geçtiğinden eminiz. Yarın Lazio’nun kozlarından biri olacak. Ama ben her iki takım için de kozların bireysellik değil takım oyunu olacağını düşünüyorum.” cevabını verdi.Kocaman, Lazio karşısında taraftarlarının da yanlarında olacağının hatırlatılması üzerine, “Her zaman her şekilde söylediğimiz şey şu en büyük gücümüz taraftar. Bunun altını çizerek vurguluyoruz. Taraftarımızın da özellikle oyuncuların, teşvik edildikçe, yaptıkları doğru işler ödüllendirildikçe olumsuzluklarda da destek verildikçe daha verimli oldukları, sadece yarına ait değil; her zaman unutulmamalı diye düşünüyorum. O gücü sahada hisseden oyuncularla daha güçlü olacağız.” diye konuştu.

Galatasaray’ın bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’le yapacağı maçla ilgili olarak da Kocaman, sarı – kırmızılı kulübe başarılar diledi.Kocaman, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kast ederek, “Özellikle bu iki kulüp bütçeleriyle etkinlikleriyle şu anki pozisyonlarıyla futbolun lokomotifi olmalı. Benim hayata bakışım kollektiflikten geçiyor. Bu iki takım öne doğru çektiği zaman bütün futbol gelişiyor. Fenerbahçe olarak biz, Galatasray, arkasından da Beşiktaş ve Trabzon bütün paydaşlar bundan yararlanacak. Ama biz birbirimizle didişmeyi daha çok seviyoruz. Anlatmak istediğim de bu. Bu bağlamda Galatasaray’a da başarılar diliyorum. Zor bir maç olacak. Futbol adına başarılar diliyorum. Hem Fenerbahçe’nin hem de Galatasaray’ın asli görevi hem kendilerini hem de Türk futbolunu yukarıya çekecek hamlelerden geçiyor.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin İsviçreli futbolcusu Reto Ziegler ise "Biz bu noktaya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu noktada devam etmek istiyoruz. Bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Bence dengeli bir oyun olacak. Yenmek için konsantrasyonumuzu sağlamamız ve güzel bir futbol oyunu ortaya koymamız lazım." diye konuştu.

Bu arada basın toplantısı öncesinde UEFA yetkilisi Alexis Dedes, salona gelerek kameraların görüntü aldığı yerlere itirazda bulundu. Kameraların bulunduğu yerden arka tarafa gönderdi. Aykut Kocaman'ın basın toplantısı da bu nedenle geç başlamak zorunda kaldı .