Orduspor, Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı

Orduspor, Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü sahasında Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde, izinli olan teknik direktör Cevat Güler'in yerine yardımcı antrenör Ufuk İskender yönetimindeki antrenman, teknik toplantı sonrası yapıldı. Oyuncular, düz koşunun ardından iki gruba ayrıldı. Beşiktaş maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular, yenileme çalışması yaparken, diğer oyuncular ise pas çalıştı.

Mor beyazlı ekipte, izinli olan Atila Turan, tedavisi devam eden Saso Fornezzi ile sakatlıkları bulunan Hasan Kabze, Ayila Yussuf ve Roversio de Barros idmana katılmadı.

Basın mensuplarına açıklama yapan yardımcı antrenör Ufuk İskender, ligde son üç maçın oynanacağını anımsatarak, matematiksel olarak küme düşmeseler de oynayacakları maçlar ve rakiplerinin fikstürü göz önüne alındığında avantajlı durumda olmadıklarını belirtti.

Teknik direktör Cevat Güler ile takımı zihinsel olarak toparladıklarını ifade eden İskender, "Düşme potasındaki ve şampiyonluk yarışındaki futbolcuların performansı sayısal değerlerin çok altında olabiliyor. Bu anlamda zihinsel eğitim çok önemli. Önümüze bakacağız. Bundan sonra 3 maçımız var. Bu maçlarda Ordu'ya yakışır bir futbol oynayacağız" ifadesini kullandı.

-Fornezzi'nin sağlık durumu-

İskender, Beşiktaş maçında Niang ile çarpışarak dalağı yırtılan ve ameliyat olan kaleci Saso Fornezzi'nin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Fornezzi, yarın taburcu olacak. Futbol için bir kaygısı yok. Aynı zamanda hastanede Fornezzi'nin polis tarafından ifadesi alındı ve soruşturma açıldı" diye konuştu.

Kulüp doktoru Yücel Baştürk ise Fornezzi'nin geride kalan üç maçta oynama şansının olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı. O gece için hayati tehlikesi mevcuttu. Fakat pazar günü itibariyle yoğun bakımdan çıktı ve hayati tehlikeyi atlattı. Büyük bir ihtimalle de yarın taburcu edilecek. Fornezzi, sezonu kapattı. Son üç maçlık periyotta oynama şansı yok ancak bir sonraki senenin kamp dönemine rahatlıkla yetişir."

Kaynak: AA