2. Amatör’de Yeni Lider Ödemiş Gençlik

İzmir 2. Amatör Küme 9. grupta 12. hafta maçları hafta sonu oynandı.

Ödemiş Gençlikspor, Kiraz’ın BAY olduğu haftada Ovakent’i farklı yenerek grubun yeni lideri oldu. Selçuk Gençlik ve Gökçen de haftayı galip tamamladı. Son 2 haftaya girilen grupta zirve hesapları iyice karıştı.
Grupta cumartesi günü oynanan maçta Ödemiş Gençlikspor, Ovakent Belediyespor’u 5-0 yendi. Ovakent’in ev sahipliğinde Saraçoğlu Stadı’nda oynanan maçın 62. dakikasında sahaya ambulans helikopter indi.

İlk yarım saatlik bölümde Ovakent daha iyi bir futbol ortaya koymasına karşın, Cüneyt ve Uğur net pozisyonları cömertçe harcadı. 29’da savunmanın büyük hatasını affetmeyen Nuri, Ödemiş Gençlik’i öne geçirdi. 33’te Feyyaz sağdan gelen ortada arka direkte sadece dokundu ve farkı ikiye çıkardı. 42’de savunmanın arkasına iyi sarkan Feyyaz bir kez daha ağları havalandırdı.

45+1’de kaleci Hasan’ın elinden kaçırdığı topta önce Nuri vurdu, savunma çizgiden çıkardı. Dönen topu tamamlayan Kazım ilk yarının skorunu 4-0 olarak tayin etti. İkinci yarıda da Ödemiş Gençlik baskılı oyununu sürdürürken, maçın 62. dakikasında trafik kazasında yaralanan genci İzmir’e sevk etmek üzere Ödemiş’e gelen ambulans sahaya indi. Yaklaşık 10 dakikalık zorunlu molanın ardından, Ödemiş Gençlik son bölümlerde Yasin ile bir gol daha bularak sahadan 5-0 üstün ayrıldı. Bu skorla Ödemiş Gençlikspor liderlik koltuğunu ele geçirdi. Haftayı BAY geçen Kiraz, ikinci sıraya indi.

SELÇUK GENÇLİK’TEN DE 5 GOL
Cumartesi günü Selçuk’ta oynanan maçta da, grubun iddialı ekiplerinden Selçuk Gençlikspor, Ödemiş Emniyetspor’u 5-3 yendi. Bol gollü ve çekişmeli geçen maçta Selçuk Gençlik’in golcüsü Selçuk attığı 4 golle yıldızlaştı.

İlk yarısı 3-2 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle biterken, Ödemiş Emniyet’in çabası puana yetmedi. Selçuk Gençlikspor’da Selçuk’un kaydettiği 4 gole ek olarak Özgür de ağları havalandırma başarısı gösterdi. Emniyet’in golleri Durmuş, Erdinç ve penaltı atışından Taner ile geldi. Selçuk Gençlik, ikinci Kiraz ile arasındaki farkı 1 puana düşürdü.

GÖKÇEN DEPLASMANDA GÜLDÜ
Sezona iddialı başlayan ama devamını getiremeyen Belevi Belediyespor, Selçuk’ta dün oynanan maçta Gökçen Belediyespor’a 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Gökçen, 9. maçında ikinci kez galibiyet sevinci yaşadı. Gökçen’in zorlu maçtaki golleri Mehmet, Yunus ve Yılmaz’ın ayağından geldi. Belevi bu sonuçla ilk iki hesaplarını zora soktu.

Kaynak: İHA