Türkiye 2. Ragbi Şampiyonası Sonuçlandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yapılan Bayanlar Türkiye Ragbi Şampiyonası sonuçlandı.

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) tarafından organize edilen ve Türkiye’de ragbi şampiyonası olarak bilinen ragbi şampiyonasının 2. günü sonuçlandı. 2 günlük mücadelenin ardından ragbi Türkiye 1. 1919 Samsun ragbi takımı olurken 2. Bostanlı ragbi (İzmir) 3. Trakya (Edirne) ve 4. Aquaspor (Eskişehir) oldu.
Celalettin Tekşen Stadı'nda düzenlenen ve 8 takımın kıyasıya mücadele ettiği mücadelede maçın şampiyonu olabilmek için takımlar ter dökerken oyuncularının çoğu sakatlanmasına rağmen 1919 Samsun ragbinin 2 oyuncusu maç dışında kalmasına rağmen uzatmalarda altın golle 1. oldu.
Stadda yapılan ödül törenine Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç, Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü ile daire amirleri vatandaşlar ve sporcular katıldı.

2016 OLİMPİYAT SPORCULARI PAZARCIKTA BELİRLENDİ
Yapılan ödül töreninde konuşan Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü, Türkiye elemeleri sayılabilecek bir turnuva olduğunu ve 2016'da yapılacak olimpiyatlar için milli takıma sporcu seçeceklerini belirtti.

Bütün takımların kıyasıya mücadelesine şahit olduklarını belirten Kömürcü birebir sporcu markajı olan sporda, Pazarcık’ta yapılan şampiyonada yaklaşık %70 sporcunun yaralandığını belirtti.

Her şeye rağmen güzel bir eleme olduğunu belirten Kömürcü sporun halk arasında yayılması için gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Adı bile pek bilinmeyen sporun Pazarcık'ta yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Dalkara sporu ilçeye kazandıran ilçe kaymakamı ve federasyon başkanına teşekkür etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları tebrik eden Dalkara milli takıma katılacak sporculara başarılar diledi.