Taraftarın 'ateşini' itfaiye söndürdü

Spor Toto 3. Lig 1. Gurup takımlarından Kastamonu’da kümede kalma mücadelesi veren Kastamonuspor ile Pazarspor arasında oynanan maç sırasında belediye itfaiye ekibi, alevleri değil Gazi Stadı’ndaki seyircilerin hararetini söndürmek için su sıktı.

Kastamonuluların yanı sıra Türkiye’nin de yakından ilgi ile izlediği Kastamonuspor-Pazarspor karşılaşması sırasında yaşananlar Kastamonuluların sarı sıcağını bir kez daha gündeme getirdi

Spor Toto 3. Lig 1. Gurup'ta mücadele eden Kastamonuspor, Pazarspor karşılaşmasının devre arasında termometrelerinin sıcaklığı 28 derece olarak gösterdiği, nem oranının ise yüzde 70’lere kadar çıktı. Sıcaklığın nemle buluşarak vatandaşa ve tribünde maç izleyenlere nefes aldırmadı.

Kümede kalma mücadelesi veren Kastamonuspor, zorlu rakibi karşısında gol arayışlarını sürerken taraftarın ise desteği hiç eksik olmadı. Karşılaşmanın devre arasında karşılaşmayı izlemek ve takımlarına destek olmak için tribünleri hınca hınç dolduran Kastamonullar, serinlemek için sıra dışı bir çareye başvurdular. “Taraftar yanıyor, yangın var” diye tempo tutarak olası bir yangın tehlikesine karşı tetikle bekleyen itfaiyeden kendilerine su sıkmasını istedi. Taraftarın isteğine önce şaşırıp tereddüt eden itfaiye ekipleri, taraftarın ısrarına dayanamayarak, tribünlerin ve rakip takım yöneticileri ile futbolcularının şaşkın bakışları arasında tribündeki taraftarlara su sıkarak serinletti. Tribünleri dolaşan itfaiye aracı, bütün taraftara su sıkarak hararetini söndürmeye çalıştı.

Kastamonuspor Taraftarı Amigosu Necdet Çiftçi, 1950 yılında kurulan ve köklü bir tarihe sahip olan Kastamonuspor’un kümede kalacağına inandıklarını belirterek, takımlarını her zaman destekleyeceklerini kaydetti.

Karşılaşmanın ikinci devresinde sıcaktan bunalan Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadettin Küçüktarakçı, fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan Kastamonuspor, Play-off mücadelesi veren Pazarspor karşısında 2-1 galip gelmeyi başardı.

Kaynak: İHA