Survivor Hasan, Tekerlekli Sandalye Yarışına Katıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik 'özgürlüğe çevir' adı altında tekerlekli sandalye yarışması düzenlendi.

Yarışmada Survivor Hasan olarak bilinen dansçı ve dizi oyuncusu Hasan Yalnızoğlu ve Büyükşehir Başkanı Mustafa Akaydın da tekerlekli sandalyeye binerek yarıştı.
Ferdi sporcular ile kulüp sporcularının katıldığı yarış 5 ayrı kategoride düzenlendi.

1 kilometrelik etapta düzenlenen yarışmaya 9’u bayan 57 sporcu katıldı.

Yarışmadan önce Müze önünden gösteri startı verildi.

Bu startta Başkan Akaydın, Hasan Yalnızoğlu ve diğer protokol üyeleri temsili olarak yarıştı. Kısa bir mesafe giden Başkan Akaydın, tekerlekli sandalyeyi sürmenin oldukça zor olduğunu ifade etti.

Düşündüğünden daha fazla zorlandığını belirten Akaydın, antrenman ve deneyimin önemine dikkat çekti. Nefes nefese kaldığını kaydeden Akaydın, keyifli bir yarış olduğunu ifade etti.

Hasan Yalnızoğlu da, insanların yaşarken uzuvlarının farkını varmadığını,söyledi.

Bir süre önce küçük bir ameliyat geçirdiğini belirten Yalnızoğlu, bunun bile zor olduğunu söyledi.

Ama engellilerin hayatları boyunca bir uzuvları olmadan yaşamak zorunda olduklarını kaydeden Yalnızoğlu, “Bu kişiler ancak empati kurularak anlaşılabilir. Onlar için yaşam kolayları kolaylaştırılmalı.” dedi.

Gösteri startının ardından Endüstri Meslek Lisesi önünden yarışın startı 5 ayrı kategori de verildi.

Yarışmada sporcular dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada kendi kategorilerinde dereceye giren birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere cep telefonu hediye edilecek. Etkinliğe katılan her yarışmacıya ise katılım sertifikası sunulacak .