Samsunspor - 1461 Trabzon Maçının Ardınan

PTT 1. Lig’in 32. haftasında Samsun’da yapılan Karadeniz derbisinde Samsunspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maç 0-0 berabere tamamlandı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, bugünkü maçın önemine değinerek, “Yüzde 100 kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibe hiç pozisyon vermeden maç berabere bitti. Bu kadar pozisyona girip ve az pozisyon verdiğimiz maçta kazanmamız gerekiyordu ama olmadı, üzgünüz. Son iki maçtan 6 puan bekliyoruz. Deplasmanda Gaziantep Belediye maçını kazanıp, son hafta seyircimizin de desteği ile evimizde de kazandığımız zaman ligde kalmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. Maalesef iki haftadır iyi mücadele ediyoruz. Ama yakaladığımız pozisyonları sonuca değerlendiremiyoruz. Gol attığımızda kazanan taraf olacağız” dedi.

İyi bir oyun sergilediklerini belirten Samsunsporlu oyunculardan Musa Aydın, “Bugün oyuna kötü başladığımızı düşünmüyorum. İyi başladık. Sıcak havaya rağmen arkadaşlarımız iyi oynadılar. Bulduğumuz net pozisyonlar vardı bunları değerlendirebilseydik buradan 3 puanla ayrılmak bizi mutlu edecekti” derken, Cemil Adıcan ise, “Önümüzde 2 tane maç var. Bu maçlar ölüm kalım maçı. Çok iyi savaşmalıyız artık. Önümüzdeki 2 maçı da kazanıp ligde kalacağız” ifadelerini kullandı.

1461 TRABZON CEPHESİ
Her iki takımada gerekli olan puanların paylaşıldığını ifade eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Her iki takım için de önem arz eden müsabakada yüksek dikkatin devrede olduğunu, sorumlulukların üst düzey yaşandığı bir müsabaka olduğu maçtı. Ancak müsabakanın son bölümlerinde fiziksel olarak diri kaldığımızı düşünüyorum. Her iki takıma çok gerekli olan puan paylaşıldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım çok iyi bir müsabaka yönetti. Adil olmak ve adalet dağıtmak konusunda bugün ülkemizde ihtiyaç duyulan bir eksikliği doldurdular” diye konuştu.

Sıcak havada oynamanın zor olduğunu belirten 1461 Trabzon futbolcusu Yusuf Erdoğan, “Aylar sonra ilk defa sıcak havada oynamak bizi biraz çarptı. Çok sıcak bir havada üst düzey bir mücadele oldu. Trabzonspor olsun, 1461 Trabzon olsun kim gelirse gelsin bizim A2 takımımızda gelseydi bugün inanıyorum ki bu mücadeleyi en üst seviyede vereceklerdi. Bugün bazı şeyleri kanıtlamak istiyorduk. Öylede olduğuna inanıyorum. 1 puan deplasmanda altın değerindedir. Tek hedefimiz Play Off’dur. Play Off’da da bu takımı Süper Lig’e çıkartmak istiyoruz” diye konuşurken, Ömer Halis Güven ise, “Böyle bir deplasmandan 1 puan çıkartmak çok iyi. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA