Mustafa Uğur: Adana'da Bu Saatte Maç Oynatmak Cinayettir

PTT 1. Lig’de Tavşanlı Linyitspor’u zorda olsa 3-2 yenen Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Mustafa Uğur, “Adana’da bu mevsimde, bu saatte maç oynatmak cinayettir.

Karşılaşma sonrası basın toplantısında federasyona yüklenen Mustafa Uğur, iki takımın oyuncularının da canı gönülden tebrik edilmesi gerektiğini vurguladı. Adana’da bu mevsimde saat 14.00’te maç oynatmanın cinayet olduğunu vurgulayan Uğur, “Bunu yetkililerin göz önüne alması gerekir. Maçı 16.00’da 17.00’de oynatın. Burada insanlar mücadele ediyor. Bu iki takımın oyuncuları 3 gün kendine gelemez. Takımları aynı saatte oynatmakla çok şey kazanamazsınız. İnsanlara inanmanız gerekiyor. Kimi 2’de kimi de 5’te oynayacak. Bir tek Kartalspor için bütün takımları bu saatte oynatmak doğru değil. İstanbul’da stat mı yok, onu da geç saate al.” dedi.

Bu şartlarda alınan galibiyetin çok güzel olduğunu ifade eden Uğur, 3 puanın bir çok anlamının olduğunu kaydetti.

İlk 6’nın gerisinde kalmadıkları için mutlu olduklarını anlatan Mustafa Uğur şunları söyledi: “Sahaya yansıyan çok güzel hareketler vardı. Çok fazla gol kaçırıyoruz, bunun yanında basit goller yiyerek rakibi umutlandırıyoruz. Ancak oyuncularımızın arzusu isteği birçok şeyin üzerini çiziyor. İki maçımız kaldı, inanıyorum ki bu maçları da alarak play offa kalacağız. Göztepe ve Samsunspor ile oynayacağız. Bu arzu bu inançla oyuncular Demirspor’u ilk 6’ya taşıyacaktır.”
Adana Demirspor kaptanı Erman Özgür ise insan sağlığının futboldaki her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı. Bunun göz önüne alınması gerektiğine işaret eden Erman Özgür, “Hem bizim hem de rakibimiz için sezonun en kritik maçı bu saatte oynatılmamalıydı. Çok zor bir maç oldu, bir o kadar da keyifliydi. Demirspor’un iyi sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunu söylemek için son iki maçı beklemeye gerek yok. Aldığımızın karşılığını verdik.” diye konuştu.

Demirsporlu Sinan Özkan ise “Haftalardan beri kazanamamanın stresi vardı. 3 puan almak çok güzeldi. inşallah son iki maçı da alıp play offlardan süper lige çıkmak istiyoruz. “ dedi.

GALİBİYETİ HAK ETMEDİK
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Erol Tok, galip gelecek bir oyun ortaya koymadıklarını söyledi.

Alacakları bir puanın küme düşme hattındaki takımlar için son iki maçı çok etkileyeceğini ifade eden Tok, “Bunu başaramadık. Şimdi Denizli ve Samsun bize yakın takımlar oldu. İçeride Kartalspor’la oynuyoruz. Onlarda bizim üzerimize çıktı. Önümüzdeki haftaki maç bu ligin düşme kaderini belirleyecek. Buradan sıyrılmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. “ şeklinde konuştu.

Tavşanlı Linyitsporlu Sakıb Aytaç da kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi: “Mücadelemizi son maça kadar sürdüreceğiz. Daha iki hafta var. Önümüzdeki maçları alıp rakiplerimizin kaybetmesini bekleyeceğiz. “
Emre Okur ise iki takım içinde zor şartlarda oynanan bir maçı kaybettikleri için üzüntülü olduklarını ifade etti.

Okur, “Ama buradan 3 puan almamız gerekirdi. Bizim için ölüm kalım karşılaşmasıydı. Son 15 dakikada çabamız golü getirmedi. Zor şartlarda buraya geldik. ‘Çıkmadık candan umut kesilmez’ hesabı bu maçları kazanıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. “ şeklinde sözlerini tamamladı.