Muş'ta Yaz Sporları Şenliği

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaz sporu etkinliklerini düzenlediği şenlikle başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Nerede Hareket Orada Bereket" sloganıyla başlattığı yaz spor etkinlikleri, Muş'ta düzenlenen bahar şenliğiyle başlatıldı.

Şehir Stadyumu'nda düzenlenen spor etkinliklerinde, minik sporcular gösterileriyle büyük alkış topladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, yaz spor etkinliklerini düzenledikleri bahar şenliğiyle başlattıklarını ifade etti.

İlk kez büyük bir katılım gerçekleştiğini belirten Kartal, amaçlarının gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyledi.

Kartal, "İlimizde kış mevsiminin bitmesiyle birlikte bahar şenlikleri çerçevesinde spor oyunlarına başladık. Bundan sonra bahar şenlikleri ve yaz şenlikleri kapsamında spor aktivitelerine başladık. Bu kapsamada bütün dallarda sporcularımızı bir araya getirdik. Bir yıl boyunca yaptığımız etkinliklerden örnekler sergileyerek hünerlerini ortaya koyacaklar. Bugün burada yürüttüğümüz tüm branşları buraya getirdik" dedi.

Gençlikle ilgili çok sayıda hareketli projelerinin olduğunu bildiren Kartal, projelerinin yıl boyunca devam edeceğini ve bu yolla gençleri sokaklardan çekerek spora kazandırmak istediklerini belirtti.

Kentte 8 bin 400 lisanslı sporcunun bulunduğunu, ancak faal olarak bin 795 sporcunun görev yaptığını kaydeden Kartal, bu yıl hedeflerinin 2 bin 500 sporcu çıkarmak olduğunu ifade etti.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA