Fenerbahçe, Kayserispor’u İkinci Yarıda Bulduğu Gollerle Mağlup Etti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında kendi sahasında Kayserispor ile oynadığı maçın ilk yarısını 1-0 mağlup kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kazanmaya ihtiyaçları olduklarını belirterek, “Geçen hafta matematiksel olarak zayıflayan şansımıza rağmen kazanmak zorundaydık. Bu duygular vardı maç öncesi. Benfica maçının izleri de vardı maçta psikolojik olarak. İlk 15 dakikalık periyot, ekinci yarını başlarındaki gibi çok erken bir golle geriye düşerek başladı.

Maça başlarken konsantrasyon eksikliği görünüyordu. Bu da geriye düşmemize neden olan fırsatlardan birini yarattı. Sonra ritmi yakalamaya başladık eşitlik için uğraşlar vermeye başladık. Ancak bunlar olumlu sonuçlar vermedi. İkinci yarı başlarda gelen gol maça istekli tutunmamızı sağladı. Fakat kombine ataklar bununla beraber sürmedi. Sonra hem Kayseri’nin hem Fenerbahçe’nin oynadığı oyun dönüştü. Biz daha fazla göründük. Baştaki düşüncelerimizi sonuçlandırdık. Şimdi artık perşembeye güçlü bir şekilde döneceğiz” dedi.

Kocaman’ın, Galatasaray’ın şampiyonluk şansıyla alakalı geçen hafta yaptığı açıklamaları sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Zamanı değil. Bugün de zamanı değil. Bir açıklama yapmayayım. İki senedir her şeyin ortada olduğun söylüyorum. Fazla şeye gerek yok” diye konuştu.

Sarı-lacivertli oyuncu Salih Uçan’ın kadroda olmamasıyla alakalı soruya Kocaman, “Salih Uçan, bugünkü maç Fenerbahçe'nin genetiği galibiyeti isteyen birtakım. Benfica maçı var. Sportif tarihimizin en önemli karılaşmalarından birisi. Hem daha enerjik bir takım olmasını arzu ediyordum, fiziksel ve düşünsel olarak aşağıda olabilir diye tahmin ediyordum. Diğer taraftan da Benfica maçına enerjik oyuncular bırakmak düşüncesi ağır bastı. Salih de bu şekilde değerlendirdim” cevabını verdi.

Bir gazetecinizin “Size karşı olaylar çok büyütülüyor mu? Bu konuda bir şikayetiniz var mı?” şeklindeki sorusuna Kocaman şu yanıtı verdi:
“Toplumun hafızası aslında sizlersiniz. Biz ne kadar söylersek söyleyelim bir yere kadar geliyor. Çok net söyledim aslında, her şey çok net. Bir şey söylediğim zaman zaten etrafımdaki oklar bana karşı çevrilmiş duruyor. Bu nedenle fazla konuşmayayım. Toplumun hafızası sizsiniz. Sizlerin olayları daha iyi değerlendireceğinizi düşünüyorum.”
Kocaman, maçta uzun bir aradan sonra forma verdiği Stoch'un performansını da beğendiğini kaydetti.

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini söyleyerek, “Oynayan oynamayan oyuncularla kazanma mantalitemizi sahaya koyduğumuz zaman ne kadar iyi bir takım olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bugün kazanmak için iyi mücadele ettik. Son dakikalara berabere girdik, ancak sonunda kazanmak gerçekten çok iyi duyguydu. Bu duygu bizi perşembe günü yapacağımız karşılaşmada finale gayet iyi bir şekilde taşıyacak” yorumunda bulundu.

Sarı-lacivertli kaleci Mert Günok, maçın başında yedikleri golün kendilerini uyandırdığını vurgulayarak, “İkinci yarıda beraberlik golünü bulduk ve ardında galibiyet golünü attık. Kadro ne kadar değişirse değişsin iyi bir oyun çıkardık. Her maça kazanmak için çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA