Trabzonspor seriye bağladı

Spor Toto Süoer Lig'in 31. haftasında Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan maç, evsahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona ererken, bordo mavililer ligde üst üste 3. galibiyetine imza attı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta Gençlerbirliği'ni konuk etti. Ligde bu sene beklentilerin uzağında kalan evsahibi ekip, son haftalardaki çıkışını taraftarı önünde de sürdürdü ve 2-0'lık skorla karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bordo mavililere galibiyeti getiren golü 34. dakikada Halil Altıntop ve 90. dakikada Olcan Adın kaydetti. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 43'e yükseltti ve Gençlerbirliği ile puanını eşitledi.

Ligde önümüzdeki hafta Trabzonspor, deplasmanda Kayserispor karşısında sahne alırken, Gençlerbirliği ise sahasında Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

TRABZONSPOR'DAN BASKILI BAŞLANGIÇ

Trabzonspor, karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren bu maçta 3 puanı ne kadar istediğini gösteren taraftı. Maça hızlı başlayan Trabzonspor, ilk ciddi atağını ilk 5 dakika içerisinde yakaladı. Olcan'ın ortası sonrasında Adrian'ın önünde kalan topta, Polonyalı oyuncu pozisyonu değerlendiremedi.

OLCAN ADIN ATAKLARDA ÖN PLANA ÇIKAN İSİM

Trabzonspor'un ilk yarıdaki ataklarında öne çıkan isim Olcan Adın'dı. 12. dakikadaki şutunda Gençlerbirliği kalecis Ramazan topu kontrol etmekte zorlansa da tehlikeyi büyümeden önledi. 20. dakikada ise Olcam bu kez gole çok yaklaşsa da müsait pozisyonda yaptığı isabetsiz vuruşla mutlak gol şansından yararlanamadı. 2 dakika sonra bu kez Olcan savunmanın arkasına sarktıktan sonra pas vermeyi tercih etti. Olcan'ın Adrian'a çıkardığı ortada, Polonyalı oyuncunun kafa vuruşunda Ramazan yine gole izin vermedi.

HALİL ALTINTOP SAHNEYE ÇIKTI

İlk yarım saat golsüz eşitlikle geçilirken, birkaç dakika sonrasında Trabzonspor'un golü geldi. Dakikalar 33'ü gösterirken Trabzonspor'un Slovak sol beki Marek Cech'in kendi kulvarından yaptığı ortada Halil Altıntop'un yaptığı kafa vuruşu evsahibi takımı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ilk yarıdaki ofansif oyununu sürdüren bordo mavililer 42. dakikada Adrian'ın bulduğu pozisyonda golle burun buruna gelse de araya giren Özgür'ün yaptığı müdahaleyle top kornere çıktı. İlk yarının son atağında ise Azofeifa'nın ortasına Gençlerbirliği'nin golcüsü Vleminckx'in yapmış olduğu sert vuruşta Trabzonspor kalecisi Onur başarılıydı.

İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞTÜ

Trabzonspor, ikinci yarıda skor üstünlüğünü elinde bulunduran taraf olmanın avantajıyla oyunu soğuttu. Kontrollü bir oyun anlayışı benimseyen bordo mavililer topa hükmederek rakibine pozisyon imkanı tanımadı. Maçın sonlarına kadar maç düşük tempoyla devam etti.

OLCAN ADIN KAPANIŞI YAPTI

Maç tam 1-0 sona erecek derken, maçın son dakikasında sahneye çıkan Olcan Adın sağ kanattan gelişen atakta şık bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve karşılaşmanın skorunu belirleyen golü attı.