Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 2013 Akdeniz Oyunları için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Türkiye, bir taraftan tesisleri bitirme bir taraftan da kusursuz bir organizasyon yapma çabasını sürdürüyor" dedi.

Baykan, Çukurova ilçesinde yapımı tamamlanan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Hizmet Binası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir cesaret ve liyakatle Akdeniz Oyunları'nı üstlendiğini söyledi.

Oyunların 24 ülkeden sporcuların katılımıyla 32 branşta yapılacağını ifade eden Baykan, "Türkiye, bir taraftan tesisleri bitirme bir taraftan da kusursuz bir organizasyon yapma çabasını sürdürüyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en mükemmel, en güzel, en organize Akdeniz Oyunları, inşallah Adana ve İçel'de planlandığı gibi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Adana'nın çok önemli spor tesislerine sahip olacağını belirten Baykan, şunları söyledi:

"Bunların en büyüğü ve en mükemmeli, 10 Nisan'da ihalesi yapılan, yaz bitmeden inşallah temeli atılacak olan 33 bin kişilik Adana Stadyumu. Tesislerin ve 20-30 Haziran'da organize edeceğimiz Akdeniz Oyunları'nın Adana için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Benzeri tesislerin ülkemizde hızla çoğalması temenni ediyoruz. Bu açıdan üzerimize düşen her türlü katkıyı şimdiye kadar olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz."

Vali Hüseyin Avni Coş ise amatör sporun güçlendirilmesinin önemine değindi. Törene, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Yusuf Koyun / Ömer Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici

Kaynak: AA