Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Akdağ'dan Açıklama

Beko Basketbol Ligi'nde Aliağa Petkim'i 84-70 mağlup eden Royal Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Cem Akdağ, kendi evlerindeki son maçlarını kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Akdağ, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezonu gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Anadolu Efes maçıyla tamamlayacaklarını belirtti.

Ligin 8'nci haftasında başına geçtiği takımın, sadece bir galibiyetinin olduğuna dikkati çeken Akdağ, "40 senelik basketbol hayatımda görmediğim şanssızlık ve sakatlıklar yaşadık. Bu kadar sakatlıklar serisini, hayatımda yaşamadım, duymadım. Buna rağmen bizden daha geniş kadroya sahip olan takımları geride bıraktık. Ligdeki ilk senemizde, bu bir başarıdır" diye konuştu.

Akdağ, Aliağa Petkim ile yaptıkları karşılaşmada bütün senenin özetinin ortaya çıktığını anlatarak, "Kendi evimizdeki son maçımızı kazandığımız için son derece mutluyum" ifadesini kullandı.

Sezon boyunca disiplinli çalıştıklarını ve oyuncularının özverisiyle başarıyı yakaladıklarını dile getiren Akdağ, gelecek sezon için görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

-Dorsey'in performansı

Aliağa Petkim Başantrenörü Hakan Demir ise çok uzun zamandır basketbolun içerisinde olduğunu ancak ikinci yarıda oyuna giren rakip oyuncu Dorsey'in gösterdiği başarılı performansa ilk defa şahit olduğunu belirtti.

Demir, oyuncularının ilk yarı gösterdiği performansı, ikinci yarıda gösterememesinin kendi hataları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türk basketi adına benim için değişik durum oldu. Türk basketinde anlayamadığım, ilk defa karşılaştığımız bir şey. Umarım bir açıklaması mutlaka vardır. Bir oyuncunun ısınmadan ikinci yarıyı domine etmesi benim için ilk oldu. Sakatlıktan kaynaklanan bir durum varsa ayrı."

Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa

Yayıncı: Murat Paksoy

Kaynak: AA