Fuat Çapa: Eksiklerden Dolayı İstediğimiz Oyunu Oynayamadık

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bazı eksiklerinden dolayı istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Çapa, 2-0 kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, müsabakanın tahmin ettikleri gibi geçtiğini belirterek, “Özellikle orta sahadaki oyuncu eksikliğimizden dolayı çok alternatifimiz yoktu. Bundan dolayı arayış içine girdik. Çünkü direkt oyuncumuz olmadığı için Cem Can ve Kerim’i sabitleyerek başladık. Bu şekilde rakibe belirli bir oranda cevap verebildik” dedi.

Trabzonspor’un son 2 haftada iyi oynayan bir ekip olduğunu ifade eden Çapa, özellikle ilk yarı Yasin ve Adrian’ın sürekli mevki değiştirmesine taktiksel olarak karşılık veremediklerini anlattı. Yaptıkları oyuncu değişiklikleri ile biraz daha denge sağladıklarını ve özellikle ikinci yarıda daha dengeli oynadıklarını dile getiren Çapa, şöyle devam etti: “İlk yarının sonunda çok net bir pozusyon bulduk, ancak Onur başarılı bir kurtarış yaptı. İkinci yarıda ise daha iyi mücadele ettik. Beraberliği yakalayacak bazı pozisyonlar da bulduk. Önceki haftalarda olduğu gibi saha içindeki paylaşım ve pozisyon zenginliği iyiydi. Belki çok net pozisyon yoktu ama beraberliği sağlayabilirdik. Son 10 dakikada ise risk aldık. Ancak risk aldığınızda her zaman istediğiniz gibi olmuyor.”
Futbolculardan Lekic de özellikle müsabakanın ilk yarısında kötü oynadıklarını ve şansız olduklarını belirtti.

İkinci yarı ise daha iyi mücadele ettiklerini kaydeden Lekic, “Rakibe baskı da yaptık. Gerek kısa gerekse uzun toplarla baskı yapmaya çalıştık. Şans yakalamaya çalıştık fakat gol atma başarısını gösteremedik ve mağlup olduk” dedi.