Fıfa U20 Dünya Kupası Kupası, Antalya'da

FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında, 'Kupa Turu' etkinliklerinin ikincisi Antalya'da başladı.

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde, Antalya Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin'in yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı katıldı.

"TURNUVA 2020 OLİMPİYATLARI ADAYLIĞINDA DA TÜRKİYE'YE ARTI PUAN KAZANDIRACAK"
Etkinlik sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, "Bu şampiyona, daha sonraki etkinliklere referans olması bakımından Türkiye için çok önemli bir sınav niteliğinde. Uluslararası etkinlikler dendiği zaman Türkiye'nin ilk akıllara gelen ülkeler arasında olması lazım" dedi.

Turnuvada yaşanacak coşku ve heyecanın, 2020 Olimpiyatları adaylığında da Türkiye'ye artı bir puan getireceğine inandığını vurgulayan Yardımcı, Antalya'da biri çeyrek final maçı olmak üzere toplam 8 karşılaşma oynanacağını anımsatarak, Antalyalıların turnuvaya gereken ilgiyi ve desteği göstermesini beklediklerini kaydetti.

Yardımcı, bilet satışlarının internetin yanı sıra, Kupa Turu etkinlikleri esnasında kurulacak stantlar aracılığıyla da yapılacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Antalya, gerek konaklama imkanlarıyla gerekse de altyapı tesisleriyle dünyanın futbol merkezlerinden biri. Bu nedenle Antalya, turnuva esnasında ayrı bir sınavdan geçecek. Kupada U20 Milli Takımımızın şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Şampiyonanın ülkemizde oynanıyor olması, Türkiye'nin şansını artıracaktır. Bu sınavı en iyi şekilde geçmemiz lazım."

EMRE ALKİN: "FUTBOL ADINA ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK"
TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ise, Türkiye'nin büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Futbol adına çok güzel bir etkinlik. Türkiye dahil 24 takım turnuvaya katılıyor. Bu turnuvada herkes favori. Ancak evinde düzenlenen şampiyonada, U20 Milli Takımımızın kupayı kazanacağına gönülden inanıyorum" dedi.

Antalya'nın Türkiye ekonomisine ciddi katkıları olan çok önemli bir şehir olmasının yanı sıra dünya futbol ekonomisine de katkı sağladığını kaydeden Alkin, "Binlerce takım burada devre arası kampı yapıyor. Antalya futbolla yatan futbolla kalkan bir şehir. Antalya halkından beklentimiz turnuvadaki maçlarda Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nu tamamen doldurmaları. Buna da yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Yardımcı, Alkin ve etkinliğe katılan yetkililer, çocuklarla beraber Kupa TIR'ı alanında sergilenen FIFA U20 Dünya Kupası ve turnuvanın resmi maskotu Kanki ile fotoğraf çektirdiler.

Yeni tasarımıyla ilk kez Türkiye 2013'te sahibini bulacak olan FIFA U20 Dünya Kupası'nın yer aldığı Kupa TIR'ı, Antalya'daki etkinlik alanında Cumartesi ve Pazar günleri 12.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

Cafusa, Cumhuriyet Meydanı'nda; biletler, Kupa TIR'ında. Diğer yandan turnuvanın resmi topu olan Cafusa'nın dev bir maketi de bugünden itibaren Antalya'daki Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenmeye başladı.

Cafusa, turnuvanın başlangıcına kadar bu alanda bulunacak.

Ayrıca Antalyalı futbolseverler, Atatürk Parkı Meydanı'ndaki Kupa TIR'ı etkinlik alanına kurulan mobil bilet gişesinden de turnuva biletlerinin satışına başlandı.

FIFA U20 Dünya Kupası, Kayseri ve Antalya dışında turnuvaya ev sahipliği yapacak diğer 5 şehri de, önümüzde 5 hafta sonu boyunca gezecek. Kupa TIR'ı, gittiği tüm şehirlerde 12.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Diğer taraftan, etkinliğin yapılacağı şehirlerin meydanlarına kurulacak olan turnuvanın resmi topu Cafusa'nın dev bir maketi de turnuva başlangıcına kadar ev sahibi kentlerde sergilenecek. Ayrıca futbolseverler, etkinlik süresince alana kurulacak mobil bilet gişesinden turnuvanın biletlerini alabilecekler.

Tüm bu aktivitelerin yanı sıra futbolseverler, 7 şehirde de etkinlik zamanı Kupa TIR'ı alanına kurulacak olan Play-Station köşesi, geçmişte bu turnuvada oynamış yıldızların gösterileceği büyük TV ekranı, dokunmatik ekran bilgi yarışması oyunu, imkansız şut, gol kafesi, kick-point ve fotoğraf çekimi gibi organizasyonlar sayesinde keyifli dakikalar yaşayacaklar.

FIFA U20 Dünya Kupası Kupa Turu'nun ilki geçtiğimiz hafta sonu Kayseri'ye düzenlenmişti.

Kupa Turu'nun şehirlere göre tarihleri şöyle:

4-5 Mayıs 2013 - Gaziantep
11-12 Mayıs 2013 - Trabzon
18-19 Mayıs 2013 - Rize
25-26 Mayıs 2013 - Bursa
2-3 Haziran 2013 - İstanbul

Kaynak: İHA