Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Kuşadası–İzmir Etabı Kittel’in

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 25 takımdan 177 sporcunun katıldığı 124 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabını, 2 saat 40 dakikada tamamlayan Alman sporcu Marcel Kittel kazandı.

İzmirliler, Kuşadası Atatürk Meydanı’ndan başlayan 124,5 kilometrelik yarışın finişi izlemek için Lozan Meydanı’nı doldurdu. Yarışçılar şehir merkezinden geçerken ilgiyle izlendi. Lozan Meydanı’nda kurulan bitiş çizgisini ilk geçen isim ise saniye farkıyla Argos Shimano takımından Marcel Kittel oldu. Kittel, Kuşadası–İzmir etabını 2 saat 40 dakika 4 saniyelik sürede bitirdi.

İkinciliği Astana takımından Andrea Guardini, üçüncülüğü ise Maximiliano Richeze Ariel elde etti. Büyük çekişmenin yaşandığı yarışın son virajı olan Talatpaşa Bulvarı Tekel Durağı kavşağında bisikletçilerin bir birleriyle çarpışması sonucu kaza yaşandı. Kazada bisikletçilerin vakit kaybetmesine neden oldu. Turun birincisi Kittel’e madalyasını İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, ikinci Andrea Guardini’ye ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan taktı.

Genel klasmanda Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar'ın liderliğinin devam ettiği 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek. İstanbulİstanbul etabında, beyaz mayoyu Ignatyev, kırmızı mayoyu Serguei, yeşil mayoyu Griepel taşıyacak. Turkuaz mayo ise Mustafa Sayar’da kaldı.

Sayar Genel Ferdi Klasmanda en yakın rakibi Europcar’dan Berhane Natnael’den 41 saniye önde bulunuyor. İstanbul-İstanbul etabında büyük bir aksilik olmazsa Konya Torku Şekerspor’lu Mustafa Sayar 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun yeni şampiyonu ilan edilecek.

'TÜM GÜCÜMLE TOUR DE FRANCE’A HAZIRLANACAĞIM'
49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 124,5 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabını kazanan Argos Shimano Takımından Marcel Kittel basın toplantısında, “Bu etapta geçen seneyi hatırladım. Son 2 kilometresi çok zor oldu. Karışıklık içinde arkadaşlarımı kaybettim. Son bin 500'e arkadaşlarım beni taşıdılar. Son virajın orada dönerken kaza olunca düşmemek için pedalımı çıkardım. Son 500 metrede kendime iyi bir yer bularak kazandım." dedi.

Dün Twitter’de bir mesaj atarak kırgınlığını bildirdiğini de belirten Kittel, “Onun nedenini herkes biliyor. İki kez kaza yaşadım. Ama sorun yok. Grıepel ile ikişer etap kazandık. Belki İstanbul’da birlikte finiş yapabiliriz. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu dakikadan sonra tüm gücümle Tour De France’a hazırlanacağım.” şeklinde konuştu.