51. TBMM Koşusunu ‘Yanlızefe’ Kazandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına düzenlenen 51. TBMM Kupası Koşusu'nda, jokey Gökhan Kocakaya’nın bindiği ‘Yalnızefe’ isimli at birinci geldi.

Gökhan Kocakaya birincilik ikramiyesi olarak 580 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Ankara 75. Yıl Ankara Hipodromu heyecan dolu bir koşu gününe daha ev sahipliği yaptı. 15 safkan Arap atı, 51.’si düzenlenen ve aynı zamanda yılın ilk (G1) mücadelesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koşusu’nda yarıştı. Koşuda kupanın sahibi Gökhan Kocakaya oldu.
Bin 600 metre çim pistte yapılan koşuda, 4 ve yukarı yaşta toplam 15 Arap atı koştu. Birinciye 580 bin TL'nin verildiği toplam 986 bin TL ödüllü koşuda, jokey Gökhan Kocakaya’nın bindiği ‘Yanlızefe’ adlı at, 1,44,49'luk derecesiyle birinci oldu. Koşuda Akın Sözen’in bindiği ‘Uçanoğlu’ adlı at ikinci, jokey Halis Karataş’ın bindigi ‘Baba Mevlüt’ adlı at ise üçüncü oldu.

Atın sahibi Mehmet Karakoç birincilik kupasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e vekalet eden TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu’ndan aldı. Neziroğlu ayrıca atın antrenörü Mehmet Tekdemir ve jokey Gökhan Kocakaya’ya birer plaket verdi. Dört ve daha yukarı yaşlı 15 safkan Arap atı 1600 metre çim pistte birincilik için mücadele etti. Arap atlarının bu önemli klasik koşusunda birincilik ikramiyesi 580 bin TL, toplamda ise 986 bin TL toplam ikramiye dağıtıldı. Dereceye giren safkanlara toplamda 246 bin 500 TL daha yetiştiricilik primi ödendi .