Türkiye Ralli Şampiyonu Burcu Almanya’yı Fethetti

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, Sınıf 8 Birincisi olan ve 2013 sezonuna birincilik kazanarak başlayan başarılı sporcu Burcu Burkut Erenkul, sponsoru Alman yağ markası olan Liqui Moly’i evinde ziyaret etti.


Liqui Moly, Türkiye’de 2011 yılında, Türkiye’nin car care sektörünün öncü distribütörlerinden olan, Auton Otomotiv ile anlaşma sağladı. Auton Otomotiv, bünyesinde bulunan markalarla, Burcu Burkut Erenkul’un 3 yıldır en önemli sponsorlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

7 yaşından beri motor sporlarının içinde yer alan ve kariyerinde önemli başarıları bulunan genç pilot, Burcu Burkut Erenkul’un en büyük hayali, ülkesini yurt dışında bir Türk kadın pilot olarak temsil etmek. Bu hedefine ulaşmak için yoğun çaba sarf eden genç pilot, Avrupa kapılarını aralamak üzere çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmalarına, markanın Almanya’nın Ulm şehrinde bulunan fabrikasını ziyaret ederek başlayan Burcu Burkut Erenkul, fabrika gezisi için şunları söyledi:
“Almanya’nın ünlü firması Liqui Moly markasının benim yanımda olup beni desteklemesi beni çok motive eden bir şeydi zaten ama bunu yerinde yaşayıp hissetmek inanılmaz bir duygu. Buraya bir Türk sporcu olarak gelmek çok güzel. Sponsorumun neler yaptığını yerinde görmek benim markaya olan bağlılığımı daha da arttırdı. Fabrikanın Ar-ge tesislerinden, dolum tesislerine kadar en önemli noktalarını gezdim ve özel bilgiler edindim. Bunlar benim için çok kıymetli. Buraya gelmeyi, benim ilerideki hayallerimi gerçekleştirmemin ilk basamağı olarak görüyorum. Bu hayallerimi gerçekleştirmeme katkı sağlayan Auton Otomotiv’e çok teşekkür ederim.”
Firmanın Türkiye’den sorumlu ihracat müdürü Thomas Schmid ise, Burcu’nun ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, “Motor sporlarıyla Liqui Moly, doğal olarak birbirinden ayrı düşünülemez. Ürünlerimiz motorsporlarında en sert şartlar altında test ediliyor. Burcu, birden çok nedenle marka sözcüsü olmak için ideal seçim: Özgün, sempatik, zeki, gayretli ve son derece başarılı. Kendisine koyduğu hedefler de öyle. Burcu’nun, en büyük hayalinin, dünya çapında zirveye tırmanmak ve Dünya Ralli Şampiyonası’na katılmak olduğunu biliyorum.” dedi.

Bu ziyaret ile birlikte Burcu Burkut Erenkul, hem Alman basınının hem de Almanya’da bulunan Türk basınının büyük ölçüde dikkatini çekti.
Almanya gezisinden sonra Türkiye Ralli Şampiyonasına odaklanan Burcu Burkut Erenkul’un sıradaki yarışı, 4-5 Mayıs’ta Eskişehir’de düzenlenecek olan ve Balkan Ralli Şampiyonasına puan veren Battalgazi Rallisi.