Trabzonspor Çıkışını Sürdürmek İstiyor

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son iki maçı da kazanma başarısı gösteren Trabzonspor, sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.

Ligde oynadığı son iki maçta Orduspor ve Eskişehirspor'u 1-0'lık skorlarla geçen Karadeniz ekibi, sahasında ağırlayacağı Gençlerbirliğini yenerek üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürmeyi planlıyor. Bu sezon seri galibiyet yakalamada sıkıntı yaşayan Trabzonspor, sahasında ağırlayacağı rakibi karşısında alacağı galibiyetle 3'de 3 yapmanın hesaplarını yaparken taraftarı önünde oynayacağı maçtan galip ayrılarak gelecek haftalarda oynayacağı lig ve kupa maçlarına daha özgüvenle çıkmayı arzuluyor.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk umutlarına sekte vuran Gençlerbirliği ile sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı müsabakayı 4-0 kazanan Karadeniz ekibi, taraftarı önünde oynayacağı maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak için kenetlendi. Rakibi karşısında taraftar desteğini kullanmak isteyen bordo-mavili takımda teknik direktör Tolunay Kafkas'da müsabakayı kazanma adına kurmaylarıyla birlikte rakibini analiz ediyor. Orduspor ve Eskişehirspor maçlarının bir anlam kazanması için Gençlerbirliği maçını kazanmaları gerektiğini vurgulayan Kafkas, futbolcularından sahadaki mücadelelerini sürdürmelerini istedi. Herkesin özverili bir şekilde saha da bir birlerine yardımcı olmalarını isteyen Kafkas, gelecek haftalara daha güvenle bakmaları adına Gençlerbirliği karşısındaki galibiyetle ayrılmaları gerektiğini ifade etti.

Trabzonspor'da kart cezalısı Soner ve sakatlığı bulunun genç forvet Emre dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Ailevi nedenlerden dolayı izinli olarak gittiği Fransa'dan dönen ve takımla çalışmalara başlayan Bamba'nın da antrenman eksikliğinden dolayı bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Eskişehirspor maçındaki ilk 11'de fazla değişiklik yapması beklenmeyen teknik direktör Kafkas'ın yarınki karşılaşmaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:
"Onur, Serkan, Mustafa, Giray, Cech, Zokora, Sapara, Adrian, Yasin, Olcan, Halil."

Kaynak: İHA