Spor Tırının 20’ıncı Durağı Edirne

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Projesi kapsamında spor tırı Edirne’ye geldi.

Edirne’de Selimiye Meydanı’nda yapılan spor etkinliğine Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Gençlik spor il Müdürü Serhat Ocak, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm katıldı.

Selimiye meydanına gelen Spor Tır’ı öğrencilerin büyük ilgisini gördü

Vali Hasan Duruer spor etkinliğinde yaptığı açıklamada gençlerin spor yapması için Türkiye’de 50 ilde spor tırının gezdiğini ifade etti.

Dostluğun ve kardeşliğin gelişmesi spor yapması amacıyla spor tırının 20’inci durağı Edirne’de olduğunu belirten Vali Duruer, “çocuklarımızın her dalda spor yapmasını arzu ediyoruz. Her çocuğumuz en az bir spor dalında faaliyette bulunsun, gerekirse profesyonel olarak ta sporu devam ettirsinler. Ama çocuklarımızın, kültürel ve sosyal faaliyetleri de sporla birlikte devam ettirmesi gerekir. Çünkü spor yapan çocuklar, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunduklarında hayatta daha başarılı oluyorlar, diye değerlendiriyoruz. Bu projeden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü tebrik ediyorum, çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Vali Duruer ve beraberindekiler, kurulan sahalarda futbol ve basketbol atışı yaptılar. Çocuklara yaptıkları sporlarda başarılar dilediler. Özel olarak kurulan basketbol sahası ve futbol sahasında çocuklar gün boyu spor yapma imkanı buldular.

Kaynak: İHA