İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi Atletizm, Masa Tenisi ve Yüzme Şampiyonaları Törenle Başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi Atletizm, Masa Tenisi ve Yüzme Şampiyonaları Konya'da başladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sevginin temelinde "karşılıksızlık" olduğunu, özel sporcuların bunu fazlasıyla yaptığını ifade etti.

Özellikle sporcuların ailelerine çok teşekkür ettiğini vurgulayan Doğan, "Asıl tebrik edilmesi gereken onlardır. Ayrıca gayretleri için antrenörlerimize de çok teşekkür ederim. Bu turnuvada önemli olan kazanmak değil. Dostluk kazanmak önemlidir. Hepiniz Mevlana diyarı Konya'ya hoş geldiniz" dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet İşbitirici ise haftanın her günü 400-500 civarındaki özel sporcuyu sporla buluşturduklarını söyledi.

İşbitirici, 24 saat özel sporcuların hizmetinde olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından federasyonu başkanlığınca, Vali Doğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz'e katkılarından dolayı şilt takdim edildi.

Tören, özel sporcuların gruplar halinde geçişi ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi. 48 ilden 362 sporcu, antrenör ve idarecinin katılacağı şampiyonanın 28 Nisan Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yayıncı: Murat Aslan

Kaynak: AA