Fenerbahçe, Benfica Maçı Ardından

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica’yı 1-0 yendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Amsterdam için Lizbon'a umutlarını biraz daha arttığını söyledi.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Benfica karşısında gol yemeden galip gelmenin önemli olduğunu vurgulayarak, “Maç istediklerimize yakın gelişti. Skor açısından da en azından gol yememek önemli bir kaliteydi. İkinci maç öncesi belki çok güçlü bir adım olmasa da küçük bir adım olarak yüzde 51 şansı biraz kendi tarafımıza çevirmiş görünüyoruz. Orada zorlu bir maçın bizi beklediğinin de farkındayız. Galibiyeti alırken yitirdiğimiz oyuncularımız oldu” dedi.

Fenerbahçe, turu geçmek ve finale gitmek için terini son damlasına kadar akıtacağını belirten tecrübeli teknik adam, “Bu konuda söz verebiliriz futbolcularla. Ama bunu başaramazsak da net bir şekilde söylüyorum; gurur duyuyorum futbolcularla. Amsterdam için Lizbon'a umutlarımızı biraz daha artırarak gidiyoruz” diye konuştu.

Basın mensuplarının ikinci yarısında sakatlanan Meireles hakkındaki soruya ise Kocaman, Meireles'in durumunun şu anda olumlu görünmediğini belirterek, “Kart cezalısı Mehmet Topal ve Webo'nun yanı sıra Meireles'in rövanşta olmamasının kendileri için handikap olacak. Sahaya çıkan 11 futbolcu, çok istediğimiz finali görmek için her türlü mücadeleyi verecektir” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Lizbon'daki zorlu rövanş öncesi Kayserispor ile yapacakları lig maçının ertelenmesini isteyip istemeyecekleri yönündeki soruyu ise Kocaman, “Gücümüzle gideriz” şeklinde cevap verdi.

Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, hiçbir şeyin bitmediğini, ikinci maçta çok daha iyi bir sonuç alacaklarını belirterek, “Normalde yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiren bir ekibiz. Fakat burada bunu yapamadık. Skor çok kötü sayılmaz. Çünkü daha ikinci maç var. İkinci maç için umutlarımızı koruyoruz. Elimize geçen fırsatları değerlendiremedik. Çok yorucu bir Sporting Lizbon maçından çıkmıştık. Tam hazır olarak gelemedik. Lizbon'da her şey çok farklı olacak” dedi.

Basın mensuplarının Fenerbahçe'nin oyununun hakkındaki soruya ise Jesus, Fenerbahçe'nin oyununun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, “Yarı finale çıktıktan sonra zayıf takım yok. Fenerbahçe'nin iyi oyunu benim için sürpriz olmadı. Fenerbahçe çok daha fazla pozisyona girdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA