Fener direkleri de devirdi

Fenerbahçe direkleri de devirdi, Amsterdam yolunda tarihi bir zafer elde etti.. Biri penaltıdan olmak üzere 3 kez direğe takılan Sarı Kanarya, Egemen Korkmaz ile şansızlığını yendi, Avrupa Ligi finali için avantaj elde etti..

Fenerbahçe-Benfica: 1-0 (UZUN ÖZET) Maç Özeti Tıkla

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe, müthiş oynadığı maçı 1-0 kazanarak final yolunda büyük bir adım atmış oldu ve 38 maçtır yenilmeyen Benfica'yı ezip geçti.

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında sahasında Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe, harika futbol oynadığı maçı 1-0 kazandı ve rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda adeta futbol resitali sunan Fenerbahçe, Benfica'yı tek kelimeyle sahaya gömdü. Cristian'ın penaltı kaçırdığı ve iki topun da direkten döndüğü maçta galibiyeti getiren golü 72'de Egemen Korkmaz kaydetti.

Rövanş öncesi aldığı galibiyetle final yolunda büyük avantaj elde eden Fenerbahçe'de Mehmet Topal cezalı durumda olduğu için Portekiz'de forma giyemeyecek. Öte yandan Raul Meireles de maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyun dışına çıkmak zorunda kalmıştı.

İki ekip rövanş mücadelesi için 2 Mayıs'ta Portekiz'de karşı karşıya gelecek.

SOW DİREĞE TAKILDI

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Benfica'yı ağırlayan Fenerbahçe 18. dakikada direğe takıldı.

Fenerbahçe'nin 18. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta Dirk Kuyt ceza sahası içine ortaladı.

Sarı lacivertlilerin golcü futbolcusu Moussa Sow'un kafa vuruşu üst direkten dönerken pozisyonun devamında Benfica savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

CRISTIAN PENALTI KAÇIRDI


Maç boyunca üstün taraf olan Fenerbahçe, ilk yarının son saniyelerinde kazandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde düşürülmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterirken Cristian Baroni topun başına geçen isim oldu.

Brezilyalı yıldız vuruşunda yan direğe takılırken kaçan gol fırsatının ardından ilk yarı da golsüz sona ermiş oldu.

EGEMEN KORKMAZ AFFETMEDİ


Benfica karşısında sayısız gol fırsatından eli boş dönen Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz golünü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 72. dakkasında kullanılan köşe vuruşunda Benfica savunmasının ters kafa vuruşunu iyi değerlendiren Egemen Korkmaz, arka direkte fırsatçılığını konuşturdu ve topu ağlara gönderdi.

Gol sonrası sarı lacivertlilerde büyük sevinç yaşanırken ilk yarıda penaltı kaçıran Cristian'ın sevinci görülmeye değerdi.