Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Mustafa Sayar’dan Büyük Başarı

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 182 kilometrelik Bodrum-Selçuk etabını Torku Şekerspor takımından Mustafa Sayar 4 saat 40 dakika 09 saniye ile kazandı.

Bodrum’dan start alan yarışta ikinciliği, 4 saat 40 dakika 18 saniye ile Cofidis takımından Bagot Yoann, üçüncülüğü de Nicolas 4 saat 40 dakika 23 saniye ile aynı takımdan elde etti.
Dereceye giren sporcular ödüllerini Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.
Diğer taraftan Alanya’dan verilen startla birlikte Kuşadası-Selçuk yöresine kadar gelen bisikletçilere yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Sporcular Selçuk’a gelinceye kadar yollara sıralanan sporseverler, bisikletçilere büyük destek verdiler.

MUSTAFA SAYAR: BUNDAN SONRA DAHA İYİLERİNİN GELECEĞİNE İNANIYORUM
Büyük başarı gösterip Bodrum – Selçuk etabını birinci tamamlayan Mustafa Sayar, ödül törenin ardından düzenlenen basın toplantısında kariyerinin en iyi başarısını gösterdiğini dile getirerek, “Bundan sonra daha iyilerinin geleceğine inanıyorum.” dedi.

Yarışın ilerleyişini anlatan Mustafa Sayar, “Uzun bir etap oldu. Çok sıcaktı hava. Bazen bozuk asfaltta ilerledik. Bu bozuk asfalt bisikletçilerin en sevmediği ortamdır. Ona rağmen ilerledim. Son yokuşa gelmeden önce müthiş bir tempo vardı. Tüm takımlar yokuşçularını öne taşımak için çaba sarf ettiler. Bana bu mücadelede büyük yardımları olan takım arkadaşlarımla birlikte iyi yer tuttuk.” diye konuştu.

Geçen yıl Turkuaz mayoyu kazanan, ancak daha sonra eski takım arkadaşı İvaylo Gabrovski’nin dopingli çıkmasıyla ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Mustafa Sayar, "Bu spor zor bir spor böyle şanssız olaylar her sporcunun başına gelebilir. Ben böyle bir durumla karşı karşıya kalacağıma inanmıyorum. Gabrovski çok iyi bir sporcuydu hırsının kurbanı oldu. Ben böyle bir sorunla karşılaşacağıma inanmıyorum." ifadelerini kullandı.
Sayar, son olarak gösterdiği başarıyla ilgili olarak da “Çok uzun bir çalışmadan sonra buraya geldim. 6 aydır ailemi görmüyorum. Son 4 ayımı yurt dışında geçirdim. Benim için büyük bir başarı. Biraz da tura katılan ksporcuların yokuş özelliği iyi olan sporcuların formuyla da alakalı olabilir. Nisan ayı bisikletçilerin hazır olması için uygun bir ay değil.” şeklinde konuştu.