Aykut Kocaman: Tur Şansımızı Yüzde 51 Bizden Yana Çevirdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Benfica karşısında tur şansının yüzde 51'lik kısmını kendilerinden yana çevirdiklerini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica'yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, iki ayaklı maçın ilkini gol yemeden ve kazanarak kapattıklarını belirterek, "İlk maçta hedefimiz gol yemeden bitirmekti. Yapabilirsek skoru kendi lehimize çevirmekti. Maç istediğimiz şekilde gelişti. Gol yemedik, skoru kendi lehimize de çevirecek golü bulduk. Final maçı öncesi güçlü bir adım olmasa da küçük bir adım attık. Dün turun yüzde 51 Benfica'da olduğunu söylemiştim. Ancak şu anda biz yüzde 51'lik kısmı kendimize çevirdik. Ancak eksiklikler handikap olarak gözükecektir." dedi.

Bir gazetecinin "1-0'lık sonuca rağmen tur şansınızı nasıl görüyorsunuz ?" sorusuna Kocaman, "Açıkçası bu işin yüzdesi yok. Dün tarihsel gerçekler ve günümüzün gerçeklerinden dolayı onların bir adım önde olduğunu söylemiştim. Ancak turu teslim ettik demedim. Böyle birşey söz konusu olamaz. Ancak şu anda tur yüzde 51 bizim tarafımıza geçti. Ancak bu sonuç bizim için yeterli olur mu olmaz mı bilinmez. Oradaki maçta her iki takımın performansları tabiki belirliyeci olacaktır. Biz orada terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğimizin garantisini veriyoruz. Biz turu geçmeyi başaramasak da çok net bir şekilde söylüyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum." diye cevapladı.
Kocaman, takım olarak skorun gidişitına göre pozisyon alabildiklerini kaydetti.

Alınan 1-0'lık galibiyet nedeniyle Lizbon'a umutlarını artırarak gittiklerini dile getiren tecrübeli hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün direkten dönen toplarımız var. Top şansı bir yana bizim yanımızdaydı. Çünkü burada güçlü bir takımı yendik. Hayıflanmak yerine bir şekilde topu kaleyi sokmayı başardık. Yine gol yemeden oraya gidiyoruz. Bu durum bizim umutlarımızı artırıyor. Benfica'ya pozisyon vermedik. 1-0'lık galibiyetin keyfini çıkarmak lazım. Sonra nasıl koruyacağımızı düşünmemiz lazım."
Aykut Kocaman, kart cezalısı Webo ve Mehmet Topal ile sakatlığı nedeniyle oynaması zor görünen Meireles'in yokluğunun kendileri adına bir handikap olacağını dile getirdi. Bir gazetecinin "Benfica maçı ile oynanacak rövanş maçı öncesinde oynayacağınız Kayserispor maçının ertelenmesini istiyor musunuz ?" sorusuna Kocaman, "Kayserispor maçının ertelenmesine gerek yok. Gücümüzle gitmeye çalışacağız." diye cevapladı .