12. adam tarih yazdı

Benfica maçı öncesinde muhteşem bir koreografi yapan Fenerbahçeliler, takımın itici gücü oldu. 52 bin taraftar, finalin oynanacağı Amsterdam Arena'ya selam çaktı.

Kadıköy dün tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde finale bir adım kala takımlarını yalnız bırakmak istemeyen sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı hınca hınç doldurdu. Maç öncesindeki coşkulu atmosfer, müthiş karaografiyle süslendi. Renkli kartonlarla yapılan kareografide finalin oynanacağı Amsterdam'a inen bir uçak figürü resmedildi.

'SİZ TARİHİ, TARİH SİZİ YAZACAK '

Açılan dev pankartta ise 'Fly high to glory ' (Zafere büyük uçuş) yazısı yer aldı. Taraftarlar sık sık, takımlarının yarı finale çıkmasından itibaren söylemeye başladıkları 'Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la, ceza alan taraftarla, gidiyoruz Amsterdam'a ' tezahüratını yaptı. Tribünde ayrıca 'Size inanıyoruz! Siz tarihi, tarih sizi yazacak ' yazılı bir pankart açıldı.

UMUTLARINI HİÇ KAYBETMEDİLER

Yaptıkları şovlar ve tezahüratlarla Fenerbahçe'nin, Benfica karşısında en büyük itici gücü olan Fenerbahçeliler, direkten dönen toplar ve kaçan penaltıya rağmen umutlarını bir saniye olsun kaybetmedi. Egemen'in attığı galibiyet golüyle ise Şükrü Saracoğlu'nda yer yerinden oynadı. Sarılacivertliler'in 'Zafere büyük uçuş ' pankartı gerçeği döndü ve finale ilk adım atıldı.