'Tribünlere Ekmek Arasında, İç Çamaşırı İçinde Maytap Sokuyorlar'

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, statlarda maç esnasında atılan ve patladığında ses çıkartan plastik torpil ile hava roketinin sıkı denetime rağmen tribünlere sokulduğunu ifade etti.

Aydın, çok sayıda bu tür maddelerin girişte yapılan aramada yakalanmasına rağmen ekmek arasında ve iç çamaşırı içine saklananların elde edilmesinde zorluk yaşandığını anlattı.
Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanan maçta özellikle misafir takım taraftarlarının sahaya attığı plastik torpille hava roketleri rahatsızlık oluşturdu. Bunun üzerine ev sahibi takım oyuncularının da sahaya benzer maddeler atması Emniyet Müdürlüğüne harekete geçirdi.
Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bundan sonraki maçlarda özellikle girişte yapılan aramaların daha sıkı olacağını dile getirdi. Aydın, stat girişlerindeki aramaların yetki dahilinde özel güvenlikçilere ait olduğunu ve polisin sadece gözetim yetkisi bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:
“Maalesef bu tür maddeler insanlara zarar da verebilir. Sonuçta statta istenmeyen ve hoş olmayan bir gürültüye neden oluyor. Artık stat girişindeki arama ve bu tür maddelerin girişine müsaade edilmeyecek. Bazı taraftarlar, bu tür maddeleri ekmek arasında, hatta arandığında bulunmaması için iç çamaşırlarının içine saklıyor. Bunu de engelleyeceğiz.”
Mustafa Aydın, proteknik ürün olarak tabir edilen plastik torpil, minik şeytan füzesi, rampalı küçük füze ve maytap gibi ürünlerin satışları ile ilgili de denetimler yaptıklarını anlattı. Tuhafiyecide bile bu tür ürün satışı yapıldığına şahit olduklarını belirten Aydın, denetimlerin sıklaştırılacağını ve bu ürünlerin satışını yapma yetkisi bulunmayan işyerleri hakkında işlemler yapılacağını duyurdu.