Satranç Turnuvasında Dereceye Girinlere Altın Verildi

Elazığ genelinde Fem Dershaneleri tarafından lise öğrencilerine düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.

Turnuvada dereceye giren Emrullah Güneş, Eren Doğan ve Tolgahan Gül'e çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya katılım oldukça yüksek oldu. Zaman zaman heyecanın doruğa ulaştığı turnuvada öğrencilerin centilmenliği dikkat çekti. Turnuva sonucunda Karakaya Anadolu Lisesi öğrencisi Emrullah Güneş birinci, Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Doğan ikinci olurken, Çubukbey Anadolu Lisesi öğrencisi Tolgahan Gül ise üçüncü oldu.
Fem Dershanesi Fizik Öğretmeni Cebrail Koçak, satrancın sadece bir oyun olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Satranç turnuvasının, öğrenciler arasında sosyal etkileşimi sağlamak amacıyla düzenlendiğini vurgulayan Koçak, yapılan etkinliğin aynı zamanda öğrenciler üzerindeki sınav stresini de azaltacağını belirterek şunları söyledi:
"Satranç oyunu, bireyin daha akılcı düşünmesinin yanında, sağlıklı bir hayat sürmesinde de önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla öğrencilerimizi her açıdan yetiştirmek ve aralarındaki sosyal etkileşimi gerçekleştirerek, birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.”
Satranç turnuvasında birinciye çeyrek altın, ikinci ve üçüncüye gram altın, dört ve beşinciye 50 TL değerinde kırtasiye çeki verildi.