Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Yine Greipel, Birinci Geldi

49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris – Turgutreis etabını Lotto Belisol’dan Andre Greipel, kazandı.

Marmaris Atatürk Meydanı’ndan start alan ve Turgutreis Mehmet Hilmi Caddesi’nde son bulan 183 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabında, 4 saat 41 dakika 59 saniye ile Lotto Belisol’dan Andre Greipel birinciliği, ikinciliği Omega takımından Trentin Matteo, üçüncülüğü Argos Shimano’dan Niklas Arndt elde etti.
Dereceye giren bisikletçilere ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödek Merdan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.
TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ BELKOV’UN
Etap içindeki Türkiye Güzellikleri Pirimi, Belkov Maxim elde etti. Bu arada Türkiye Güzellikleri Mayosu’nun sahibi de değişmedi. Dünkü etapta mayonun sahibi olan Katusha’dan Ignatyev Bodrum - Selçuk etabında da Beyaz Mayo'yu giymeye hak kazandı.
GREİPEL: TÜRKİYE’YE GELİP YARIŞ KAZANMAKTAN MUTLUYUM
Andre Greipel yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Daha kazanacak etaplar var. Türkiye’ye gelip yarış kazanmaktan mutluyum.” dedi.

Bugün zor bir etap koşulduğunu kaydeden Greipel, “Zorlu bir tırmanış vardı. Fakat bu gelişmelerde ben grubun içinde kalmaya devam ettim. Önde kaçanlar vardı. Onları herkesin yardımıyla yakaladık. Ben de iyi bir yer tutup, finişi yaptım." diyerek şunları söyledi:
"İki arkadaşımızı kazalar sonrası kaybettik. Zor bir durum bizim için. Yine herkes üzerine düşeni yaptı ve gücümüzden bir şey kaybetmedik. Sprinti farklı bir biçimde yaptım. Bugün için öze bir durumdu bunu burada yapmaktan son dereceye mutluyum.Geçen etaplarda daha çok tren gibi bir geliş vardı. Yeni oluşumum bu. Sadece sprint değil başka özelliklerimide ortaya koymaktan sevincim bir kat daha arttı. Kendimi daha zinde daha diri hissettiğimi söyleyebilirim.”
BERHANE: TURKUAZ MAYO’YU GİYMEYE DEVAM EDECEĞİM
Diğer taraftan Turkuaz Mayo’yu muhafaza etmeyi başaran Europcar’ın başarılı bisikletçisi Berhane Natnael’de basın toplantısında, “Bugünkü etap çok zordu. Büyük efor sarfettik. Ataklar peşisıra geldi. Hepsine yanıt verdik. Sonunda yine mayo bende kaldı. Sonuna kadarda bende kalmaya devam edecek. O kadar iddialıyım.” şeklinde konuştu.

Natnael, takım arkadaşı, Bryan Coquard’ın doğum günü olduğu hatırlatılması üzerine, “Evet sevincimiz bir kat daha arttı. Kendisini kutluyorum.” diye konuştu.