Borusia Dortmund'un Galibiyeti Alman Basınında

Şampiyonlar Ligi’nde Alman rüzgârı esmeye devam ediyor.

Bayern Münih’ten sonra Borussia Dortmund da Devler Ligi yarı finalindeki İspanyol rakibi Real Madrid'i dört golle uğurladı. Sarı-Siyahlılar, Real Madrid’i 4-1’le geçerek final için büyük avantaj sağladı. Dortmund’un Polonyalı forveti Robert Lewandowski biri penaltıdan olmak üzere attığı 4 golle maça damgasını vurdu.

GÖZLER GÖTZE'NİN ÜZERİNDEYDİ

Bayern Münih'e transferi kesinleşen Dortmund'un genç yıldızı Mario Götze'nin bu karşılaşmada nasıl bir performans sergileyeceği ve taraftarın tepkisi merak ediliyordu. Seyirciler Götze'nin transferine farklı tepki gösterdi. Kimi ‘Teşekkürler Götze' pankartı açarken, bir grup taraftar ‘Götze dışarı' yazılı pankartlarla tepki gösterdi. Real Madrid karşısında başarılı bir futbol sergileyen 20 yaşındaki oyuncu, ilk golün asistini yaparak görevini fazlasıyla yerine getirdi.

LEWANDOWSKİ TARİHE GEÇTİ

Real Madrid ağlarını dört kez havalandıran Dortmund’un yıldızı Robert Lewandowski tarihe geçmeyi başardı. Daha önce Real Madrid'e 1926'da Samitier, 1957'de Eulogio Martínez ve 2006'da Diego Milito dörder gol atmıştı. Ama İspanyol devine Avrupa arenasında ilk kez 4 gol atan isim Robert Lewandowski oldu. Polonyalı oyuncu Real Madrid'e attığı 4 golle Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki gol sayısını da 10'a yükseltti.
Karşılaşmada müthiş bir doksan dakika çıkaran Dortmund’un Türk yıldızı İlkay Gündoğan, maç sonunda yaptığı açıklamada, farklı galibiyete rağmen yedikleri 1 golün kendilerini üzdüğünü söyledi.

İlkay, “Galibiyeti sonuna kadar hak ettik. Gol yemeseydik kusursuz bir sonuç olurdu ama yine de harika bir performans sergiledik. Maçın başından sonuna kadar çok iyi bir futbol ortaya koyduk. Final için iyi bir avantaj elde ettik.” diye konuştu.

Teknik direktör Jürgen Klopp da inanılmaz bir galibiyette imza attıklarını belirterek, “Mutluluktan çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. Ama bu maçın rövanşının olduğunu da unutmadık.” şeklinde konuştu.

Alman basını ise maçla ilgili şu başlıkları attı:
Die Welt: Mükemmel bir takım için tarihi bir gece
Stern: Korkulu rüya Lewandowski - 4 gol atan Lewandowski: Siyah- Sarı sihirbaz
LEWANDOSKİ ÖNÜMÜZDEKİ SEZON GİDİYOR
Lewandowski’nin menajeri ise Bild gazetesine yaptığı açılamada futbolcunun bu yıl Dortmund takımından ayrılacağını söyledi.

Menajeri Maik Barthel, futbolcunun önümüzdeki sezon için yeni bir takım ile anlaştığını ifade etti.

Fakat takımın adını telaffuz etmedi. Alman basını ise Lewandoski'nin Mario Götze gibi Bayern Münih'e transfer olmasını bekliyor .