49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Marmaris-Turgutreis Etabı Başladı

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 183 kilometrelik Marmaris-Turgutreis etabı, 25 takımdan 177 sporcunun katılımıyla başladı.


Atatürk Caddesi'nden başlayan turun startını, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi. Müftüoğlu, turun ve Marmaris'te tur sebebiyle düzenlenen organizasyonun her geçen yıl üstüne koyduğunu söyledi.

Bisiklette dünyanın en popüler sporcularından Andre Greipel'in dünkü yarışı kazandığını hatırlatan Müftüoğlu, bunun Türkiye'deki kazandığı dokuzuncu yarış olduğunu kaydetti.

Emin Müftüoğlu, yarışlara Greipel gibi dünya şampiyonu tanınmış sporcuların katılmasının, turun geldiği iyi noktayı gösterdiğini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Marmaris, Bodrum ve Fethiye başta olmak üzere turistik bölgelerin dünyaya tanıtımına önemli katkıda bulunduğuna ifade eden Müftüoğlu, gelecek sene yapılacak turun çok daha görkemli olacağını kaydetti.

Marmaris-Turgutreis etabı kapsamında Muğla’dan geçen bisikletçileri, yolun iki yanıda toplanan kalabalık ilgiyle seyretti .