Wenger: Fenerbahçe kupanın gizli favorisi

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Avrupa Ligi yarı final eşleşmeleri değerlendirirken Fenerbahçe'den övgü ile bahsetti.

Wenger, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe ile Benfica arasında oynanacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertlilerin Lazio karşısındaki performansından övgüyle bahseden Arsene Wenger, Sükrü Saracoğlu'ndaki 90 dakikanın gerçekten enteresan geçmeye aday olduğunu belirtti.

Fenerbahçe - Benfica eşleşmesinin ilginç bir mücadele olacağını belirten Wenger, Portekiz ekibinin en büyük avantajının tecrübesi olduğunu ifade etti. Wenger ayrıca Benfica'nın Avrupa Ligi'nde tek maç dahi kaybetmediğinin de altını çizdi.

Fransız çalıştırıcı Eurosport'a yaptığı açıklamada 'Benfica, Newcastle United'ı eleyerek buraya geldi. Kendilerine güveniyorlar. Fenerbahçe de yarı finale kadar başarılı sonuçlar aldı. Özellikle Lazio karşısında etkileyici bir performans sergilediler. Kimsenin dikkatini çekmiyorlar. Ama bence kupanın gizli favorisi konumundalar ' diye konuştu.

Eşleşmede Benfica'nın biraz daha ağır bastığını da ifade eden Wenger, 'Benfica daha tecrübeli bir takım. Avrupa Ligi'nde tek bir maç bile kaybetmediler. Ligde de durumları iyi. Bu onları bir adım önde gösteriyor. ' ifadelerini kullandı.