Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Tokat'ta başladı.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, Tokat'ta başladı.

Spor oyunları kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası 1. Lig Erkekler ve Bayanlar Basketbol Grup Birinciliğine 14 takım katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de üniversite sporlarının çok hızlı geliştiğini ve dünya çapında önemli başarılara imza atıldığını söyledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesinin, üniversite sporlarına çok büyük katkılar sağladığını belirten Sunguroğlu, "Bundan 2 yıl önce, burada çok başarılı Türkiye şampiyonaları yaptık. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, fevkalade güzel ev sahipliği yaptı. Dolayısıyla bu yıl federasyon olarak bazı çok önemli şampiyonaları buraya verdik" dedi.

Koç Grubu'nun Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun sponsoru olduğunu belirten Sunguroğlu, bazı faaliyetleri Koç Fest olarak isimlendirdiklerini söyledi.

Türkiye Üniversitelerarası 1. Lig Erkekler ve Bayanlar Basketbol Grup Birinciliğinin 14 takımın katılımıyla başladığını ifade eden Sunguroğlu, "Pazar gününe kadar Tokat'ta müsabakalarını tamamlayacaklar. Yaklaşık 400 sporcu ve eğitimcinin katılımıyla burada spor dolu bir hafta yaşanacak. Tokat, tarihi ve doğal güzellikleriyle gerçekten çok özel bir yer. Tokat'ı, bu güzel şehri Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilere tanıtmaktan biz de mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici

Kaynak: AA