Fenerbahçe'yi Yenen Galatasaray, Final Serisinde 1-0 Öne Geçti

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi ilk maçında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 59-64 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

İki ezeli rakip arasında final serisinin ikinci maçı 26 Nisan Cuma günü yine Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak. Mücadele saat 20.00’de başlayacak.
Galatasaray’da Sancho Lytlle 18 sayı, 10 ribaund ile double-double yaparken Ann Wauters da 16 sayı ile skor yükünü çeken bir diğer oyuncu oldu. Sarı Lacivertli takımda ise Angel Mc Coughtry 14 sayı ile takımının en skoreri olurken Matovic ve Verameyenka 12’şer sayı ile oynadılar.
Maçın ilk periyodu karşılıklı basketlerle geçilirken son bölümlere doğru üstünlüğü ele alan Galatasaray periyodu 14-19 üstünlükle tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda da skor avantajını koruyan sarı - kırmızılı ekip Şebnem’in 3 sayılık basketleriyle rakibi karşısında farkı açarken devreyi de 26-33 önde kapadı.
Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray rakibi karşısında Wauters ve Sancho ile farkı açmaya devam etti. Ancak sonradan toparlanan Fenerbahçe yakaladığı seri ile farkı eritse de konuk takım final periyoduna 48-49 üstün girdi. Maçın final periyodunda üstünlüğünü koruyan Galatasaray mücadeleyi 59-64 kazanan taraf oldu.