Dortmund Final Kapısını Araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Almanya ekibi Borussia Dortmund kendi sahasında İspanya devi Real Madrid’i 4-1’lik skorla mağlup etti.

Alman ekibinin Polonyalı golcüsü Lewandowski takımının 4 golünü de atarak galibiyetin mimarı oldu.
Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid Almanya'da karşı karşıya geldi. Alman ekibinin Polonyalı golcüsü Lewandowski ile 8. dakikada öne geçti. 43. dakikada Hummels büyük hatasında çaprazdan ceza sahasına giren Higuain'in ortaya çevirdiği topu Ronaldo, boş kaleye gönderdi. Bu gol Portekizli yıldızı Şampiyonlar Ligi'nde 11. maçta attığı 12 gol oldu. 1-1 eşitlikle girilen ikinci yarıya Dortmund golle başladı.

49. dakikada ceza sahasına gönderilen pası kontrol eden Lewandowski, topu sağ köşeye gönderdi ve takımını yeniden öne geçirdi. Alman ekibi 55. dakikada Lewandowski ile skoru 3-1’e taşıdı. 66. dakikada ceza sahası sağ çaprazına gönderilen pasta Reus ile Alonso arasında yaşanan mücadelede Alman oyuncu yerde kalınca hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Lewandowski, topu filelere göndererek farkı üçe çıkardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Dortmund, 4-1'lik galibiyetle tur için büyük bir avantaj sağladı.

Karşılamanın rövanşı 30 Nisan'da İspanya'da oynanacak.

Kaynak: İHA