Alacahırka, Spor Tesislerine Kavuşuyor

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve 12 mahalleye hizmet sunması planlanan Alacahırka Spor Tesisleri’nde sona gelindi.

Tesisleri gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tesisleri Haziran ayında açmayı planladıklarını söyledi.

Toplam 14 bin 685 metrekarelik bir alana inşa edilen Alacahırka Spor Tesisleri’nin, diğer projelerde olduğu örnek bir proje olduğunu ifade eden Dündar, tesisin duvarlarında yeşil duvar adı verilen çevreci sistem uyguladıklarını söyledi.

Tamamen doğal malzemelerin kullanıldığını ve betona yer verilmeyen bu uygulamanın, böyle bir tesiste ilk kez uygulandığını belirten Dündar, “Alacahırka Spor Tesisleri, Alacahırka mahallemizle birlikte, toplam 12 mahallenin faydalanacağı bir kompleks olacak. Spor tesisinde, FIFA standartları olan 90x45 ölçülerinde nizami futbol sahası, 500 kişi kapasiteli tribün, soyunma odaları, duşlar, idari ofis, otopark ve soyunma odaları, kafe-teras, teknik oda ve depolardan oluşan hizmet binası yer alıyor.” dedi.

Alacahırka Spor Tesisleri’nde, bir adet 90x45 ölçülerinde, FIFA’nın belirlediği standartlara uygun suni çim saha bulunuyor. İdari bina dışında betonarmenin kullanılmadığı tesislerde, salon sporları yapmaya elverişli 300 metrekarelik kapalı salon, aynı anda 4 takımın faydalanabileceği soyunma odaları ve duşlar, 150 metrekarelik antrenör odası ve toplantı salonu, 250 metrekarelik fitnes salonu bulunuyor.
İki bloktan oluşan idari binada ayrıca, 250 metrekaresi kapalı 150 metrekaresi açık, eşsiz Bursa manzarasına sahip bir kafeterya yer alıyor. Bunun dışında, 4 bin metrekarelik bir alanda otopark, yeşil alan, yürüyüş yolları ile açık havada spor yapmaya uygun spor aletleri yer alıyor.