Langırt ve Airhockey Turnuvasında Dereceye Girenler Kupalarını Aldı

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER) tarafından organize edilen şehrin ilk Langırt ve Airhockey müsabakalarının gerçekleştiği turnuva sona erdi.

Turnuvanın final müsabakaları çekişmeli anlara sahne oldu.
Kars’ta ilk defa bir sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen turnuvanın ana teması ise ‘Çalışanlar bir araya geliyor, kaynaşıp dostluklar kuruluyor’ olarak ifade edildi.
Turnuvanın mimarlarından KARİMDER Başkanı Ali Yıldırım, Kars’a tayini çıkıp geldiğinde çalıştığı kurumda arkadaşlarının şehrin sosyal alan eksikliğinden iletişimsizlikten dem vurarak batıya tayin arayışında olduklarını, hafta sonlarını şehir dışında geçirdiklerini gözlemlediğini ve 2 yıl önce çalışanlara nasıl Kars’ı sevdirebilir ve hoşça vakit geçirte biliriz diye derneklerini kurduklarını aktararak, dernek üyeleriyle ise bir araya gelip çözüm aşamasında bu tür organizasyonları düzenleme kararı aldıkları söyledi.

Bu çerçevede bir çok organizasyona imza attıklarını hatırlatan Yıldırım, son olarak ise Kars’ın ilk Langırt ve Airhockey turnuvasının yanında masa tenisi, satranç ve dart turnuvasını düzenlediklerini kaydetti.

Turnuvanın, santranç müsabakalarında ikinci olan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyesi Seyit Ali Bingöl ise Kars’ta çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, serhat şehri için bu tür sosyal etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kars’ta yaşamın güzel olduğunu da değinen Bingöl, “Bu tür etkinliklerle Kars’ta yaşam daha güzelleşecektir. Biz dernek yönetiminden bu tür organizasyonların devamını bekliyoruz.” dedi.

Airhockey dalında 2. olan Mesut Aktaş da, ilk olarak böyle bir etkinliğin Kars’ta düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu bölgede fazla bir sosyal faaliyetin olmadığına işaret etti. Bu eksikliğin gideriliyor olduğunu görmekten mutlu olduğunu belirten Aktaş, turnuvanın Airhockey dalında yarıştığını aktararak, “Bu dalda ikinci oldum, lakin ilk defa bu oyunla karşılaştım, Kars için bir ilkti ve bizim içinde bir ilkti çünkü genelde futbol ve masa tenisi oynuyoruz. Turnuvanın devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan turnuvanın, Langırt dalında, 1. Sefa Yaman ve Mehmet Kaya, 2. Ali Cenap Senger ile Emre Can Tombul, Airhockey dalında, 1. Sercan Köse, 2.Mesut Aktaş, Dart dalında, 1.Mustafa Yavuz Tekin, 2. Gürkan Erdal, Masa Tenisi dalında, 1.Güven Yeniaras, 2.Bahçeli Ocak, Satranç dalında, 1.Selahattin Gültekin dereceye girerek kupalarını dernek yönetiminin elinden aldı .