Şampyonluk Çoşkusu

Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci grupta ligin tamamlanmasına iki hafta varken şampiyonlunu ilan eden Aydınspor 1923 Adıyaman’da kutlayamadığı şampiyonluğunu takım otobüsünde kutlamaya başladı.

İzmir Adnan Menderes Havala’nında takımı karşılamaya gelen binlerce Aydınlı ‘şampiyon’ sesleriyle yeri göüğü inletirken, konvoy eşliğinde Aydın’a gelen takımı şehir girişinde yüzlerce Aydınlı karşıladı. Adnan Menderes Bulvarı’nda takım otobüsünden inen futbolcular taraftarlarla birlikte kent meydanına kadar şampiyonluk şarkılarıyla yürüdüler.
Aydınspor’un borçları nedeniyle maçlara çıkamaz hale gelmesinin Ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülük etmesiyle Aydın Beledyespor’un ismi Aydınspor 1923 olarak değiştirildi. Ahmet Gümüş başkanlığındaki Aydınspor 1923 ilk sezonda BAL liginde şampiyon tamamlayarak 3. Lige ‘merhaba’ dedi.

3 Ligde ilk sezona Tevfik Ata Tekin ile başlayan Aydıspor 1923’te sezon ortasında takımın başına Metin Altınay’ı getirildi.

Ligin bitimine 7 hafta kala oda görevinden ayrılarak yerine 28 Mart 2012’de Selahattin Dinçel geldi. Bu yıl sezona Selahattin Dinçel ile başlayan siyah beyazlı ekip Selahattin Dinçel yönetiminde bu sezon ligde 32 maça çıkan Aydınspor 1923 bu karşılaşmalardan 18 galibiyet 8 beraberlik ve 5 mağlubiyetaldı.

ŞAMPİYONLUĞU OTOBÜSTE KUTLADILAR
Ligin tamamlanmasına 3 hafta kala gittiği Adıyaman deplasmanından bir puan alan Aydınspor 1923 böylelikle 3 sezon önce çıktığı yolda 2. Şampiyonluğunu ilan etti. Dün Adıyaman’da saha içinde rakip takım taraftarının tepkisi dolayısıyla şampiyonluğu kutlayamayan efeler, soyunma odası’nda da uçağa yetişmek için kutlamaları kısa tuttu. Takım otobüsünde ise futbolcular ve yönetim Adana’ya kadar şampiyonluğu kutlayarak yolculuk yaptı. İlk olarak Emre işçiler takım otobüsündeki bütün yönetici, teknik heyet, gazeteci ve takımarkadaşlarıyla şampiyonluğun röportajını yaparken ardından futbolcular tek tek yöneticileri ve teknik heyeti takımın arka bölümüne çağırarak kendileirne üçlü çektirdiler. Ardından futbolcular kendi aralarında söylenen şarkılar eşliğinde eğlenirken futbolcuların kendi aralarında yaptığı kutlama görülmeğe değerdi. Takımın maskotu olan yedek kaleci Onur yaptığı taklitlerle şampiyonluk yolculuğunu iyice zevkli hale getirdi. Futbolcular hep bir ağızdan ‘başkan seneye bizi ayırma’ tezahüratları yaparak seneye hep birlikte ikinci ligde oynamak istediklerini dile getirdiler.

Adana’dan uçağa binen Aydınspor 1923 kafilesi uçak havalandıktan sonra kaptan pilotun anonsuyla şaşırdı. Uçakta herkes birbiriyle sohbet ederken, kaptan pilot ‘Uçağımızda yolculuk eden Adıyaman deplasmanından dönemkte olan Aydınspor 1923 takımı şampiyon olmuştur. Tüm takım futbolcularına ve yönetime tebrik ederiz. Şampiyon Aydınspor 1923’ anonsuyla uçakta alkış tufanı koptu.

HAVAALANINDA KARŞILADILAR
Adana’dan havayoluyla gece 23: 50 sıralarında İzmir’e inen futbolcular uçağın merdivenlerinde şampiyonluk şarkıları söylemeye başladılar. İzmir Adnan Menderes Havalanının boş salonlarını Aydınspor marşlarıyla inleten futbolcular kendilerine tebrik eden havalanı personellerine de teşekkür ettiler. Havalanı çıkışında ise yüzlerce Aydınlı elleirnde meşalelerle karşıladı kafileyi. İç hatlar çıkış kapsında futbolcuları ve Selahattin Dinçel’i omuzlara alan taraftarlar yeri göğü ‘Şampiyon Aydınspor’ tezahüratlarıyla inletti. Futbolcuları ve teknik heyeti bağrına basan yüzlerce Aydınlı yaktıkları meşalelerle futbolcuları ve havaalanını yakıyorlardı.

AYDIN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
İzmir’e gelen yüzlerce taraftarların oluşturduğu konvoy ile yola çıkan takım 01:00 sıralarında şehir girişinde Aydınlılar tarafından karşılandı. Gündüz oynanan maçın bitiş düdüğü ile birlikte Aydın’da şampiyonluk kutlamaları ve 2’inci Lig coşkusu yaşanmaya başlarken Takımı Aydın’a kadar takip eden taraftarlarla birleşen Aydınlılar, İzmir Bulvarı boyunca yüzlerce araçlık konvoy oluşturdular. Kent meydanına çıkan Adnan Menderes Bulvarına giren konvoy Kıbrıs Caddesi üzerinde takımı otobüsten indirdi. Taratarlarla birlikte omuz omuza kent meydanına kadar yürüyen futbolcular ‘Aydın uyuma şampiyona sahip çık’ sloganları ve şampiyonluk marşlarıylazafer sarhoşluğu yaşadılar. Taraftarlar futbolcularla resim çektirmek için bir biriyle yarışırken şehir meydanında yapılan kutlamaların ardından kulüp başkanı İlhan Gönendi’nin uyarısıyla sona erdi.

‘FUTBOLCULARIMIN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM’
Şampiyonluğu değerlendiren teknik direktör Selahattin Dinçel, “Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, yöneticilerimiz, taraftarımız basınımzı tümkesimler bu takımın şampiyon olması için takımın etrafında kenetlendiler. Bugün matematiksel olarak şampiyonluğumuzu ilan ettik. Tümaydında hayırlı uğurlu olsun. Her ortamda her şartta içerde dışarda onurlu bir şekilde bu takımın formasını taşıyan oyuncularımın hepsinin de alınlarından öpüyorum. İnşallah hepsinin hayatında bu şampiyonluğun önemli bir yeri olacaktır. Hepsini kutluyorum. Şampiyonluk bütün camiaya, Aydın’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA