Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de, sahasında şampiyonluk adayı Fenerbahçe'yi 2-0 yenen Gençlerbirliği'nde, teknik direktör Fuat Çapa, 90 dakika için söylediklerinin futbolcular tarafından sahada uygulanmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İkinci devrenin en iyi futbol oynayan takımı ile karşılaştıklarını anlatan Çapa, "Fenerbahçe iyi futbol oynuyor. İşimiz kolay değildi. Kendimizi onlarla aynı kefeye koymak mümkün değil. Cesur oynayarak, iyi sonuç almak istiyorduk. İyi sonuç alan oyuncularımızı kutluyorum. Goller hariç net pozisyonlar bulamadık. 90 dakikada söylediklerimizin yerine gelmesi bizi mutlu etti. Fenerbahçe'ye perşembe günü canı gönülden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Karşılaşmada 18-19 yaşlarındaki genç oyuncu Ahmet Çalık'a forma verdiğini ifade eden Çapa, "Türk futboluna kazandırdık. Siz onlara güvenmezseniz, kendilerini nasıl gösterecekler" dedi.

Karşılaşmada oyundan alınan Jimmy Durmaz'ın kendisine tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Fuat Çapa, "Herkes birbirinin emeğine saygı duymak zorunda. Oyuna giren de yüreğiyle oynayacak" diyerek sözlerini tamamladı.

-Futbolcular-

Fenerbahçe karşısında ilk kez Süper Lig'de forma giydiğini ifade eden Ahmet Çalık, Avrupa kupalarına katılmak için bu maçın önemli olduğunu dile getirdi. Çalık, "Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım attık. İlk kez Süper Lig maçında Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Maçta elimden geleni yaptım" diye konuştu.

Müsabakada iyi bir performans sergileyen kaleci Ramazan da şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı oynadıklarını hatırlatarak, "Kazanmamız gerekiyordu. Avrupa kupalarına katılma yolunda üç puan ilaç gibi geldi" dedi.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA