Bisiklet Turunun Alanya-antalya Etabı Start Aldı

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya olan 150 kilometrelik etabının startını Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi.

Dün başlayan 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabı bugün tarihi Kızılkule önünde start verildi.

Antalya'da bitecek olan 150 kilometrelik Alanya-Antalya etabınna 193 bisikletçi katıldı.

30 ülkeden 25 takımın katıldığı 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, pazar günü İstanbul'un ev sahipliği ile son bulacak.
MÜFTÜOĞLU: BU ORGANİZASYONLAR 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
2020 olimpiyat seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu ile birde WTA, uluslararası arenadaki en büyük organizasyonlardan önemlileri olduğuna dikkat çeken Türkiye Bisitlet Federasyonu Müftüoğlu, bunu o süreye kadar ne iyi şekilde geçebilmesiyle ilgili başta Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bu konudaki destekleriyle birlikte çaba sarfettiklerini dile getirdi. Müftüoğlu, "49. Cumhubaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün start aldı. Alanya çok iyi bir organizasyon yaptı. Alanya ile bütünleşerek startı verdik. İnşallah haftaya pazar günü İstanbul'da bitireceğimiz yüzümüzün akıyla çıkıp dünyaya da bu işi en iyi şekilde yaptığımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu tür organizasyon 2020 olimpiyatları bu açıdanda önem kazanmaktadır." dedi.