Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert Açıklaması

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Bayern Münih'in Kulüp Başkanı Uli Hoeness'in, bir İsviçre bankasında hesabının bulunduğunu Münih Vergi Dairesine bildirerek, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması, ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.

Alman hükümetinin sözcüsü Steffen Seibert, Hoeness'in vergi kaçakçılığı iddiasıyla ilgili olarak, ''Bir çok kişi Uli Hoeness'in yaptığından dolayı hayal kırıklığına uğradı. Bu insanlar arasında Şansölye Angela Merkel de bulunuyor'' ifadesini kullandı.

Seibert, Merkel'in İsviçre ile bir vergi anlaşması yapılmasını gerekli gördüğünü ifade etti.

Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Rainer Brüderle de, vergi kaçakçılığının ciddi bir suç olduğunu belirterek, İsviçre ile planlanan, ancak Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'ne takılan vergi anlaşmasıyla, İsviçre'deki Alman vatandaşlarının gelirlerinin Almanya'da vergilendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Brüderle, İsviçre ile vergi anlaşmasının yapılmasını istedi.

Hoeness ise, Münchener Merkur gazetesine yaptığı açıklamada, bu konuda herhangi bir şey söylemeyeceğini, ancak bazı haberlere karşı hukuki adımlar atacağını belirtti.

Focus dergisi, Münih Savcılığı'nın sosis firması olan Başkan Hoeness hakkında vergi kaçakçılığı şüphesiyle soruşturma yürüttüğünü yazmıştı.

Münih Başsavcısı Ken Heidenreich, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, soruşturmanın ne kadar süreceğini bilmediğini, bu konuda bir çok şeyin inceleneceğini ifade etti.

Ayrıntılar hakkında konuşmayan Heidenreich, Hoeness'in kendisi hakkında ihbarda bulunmasının ardından Ocak ayında soruşturmanın başladığını doğruladı.

Alman futbolunun efsane isimleri arasında gösterilen Hoeness, 1970-1979 yılları arasında Bayern Münih'te forma giydi. Dizinden sakatlık geçiren ve futbolculuk hayatına nokta koyan Hoeness, 27 yaşında Bavyera kulübünün menajeri oldu. Bundesliga'nın en genç menajeri unvanını taşıyan Hoeness'in, Bayern Münih'in Almanya'nın en başarılı kulübü olmasında büyük katkıları oldu.

Hoeness, 2009 yılına kadar bulunduğu menajerlik görevinden sonra kulüp başkanlığı görevini üstlendi.

İş adamı olarak faaliyetlerde bulunan Hoeness, 1985 yılında bir ortağı ile birlikte sosis şirketini kurdu.

Muhabir: Erbil Başay / Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA