'2020 Olimpiyatları Türkiye'de Düzenlenmeli'

Antalya'nın Alanya ilçesinde start alan 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu organizasyonunda görev alan yabancı basın mensupları ve görevliler, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat adaylığını alması gerektiğini söylediler.

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabının ardından organizasyon komitesi, stres atmak için Lokanta Su'da bir araya geldi. Burada gazetecilere Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarındaki şansını değerlendiren spor yazarı İngiliz Matt Rendall, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun mükemmel olduğunu ve harikulade bir coğrafyada yapıldığını söyledi.

İstanbul'un 2020 adaylığını ise dinler arası bir köprü olarak değil kültürler arası bir geçiş köprüsü olarak gördüğünü dile getiren Rendall, "Ortadoğu, Asya ve Yunan kültürüne kadar bütün kültürlerin oluştuğu bir geçiş noktası. İstanbul, bu anlamda istediğini alacaktır. Ben ben bunun olmasını istiyorum" dedi.

Yarışmanın sunucusu İtalyan Barbara Pedrotti de Türkiye'nin doğal güzelliklerinin harika olduğunu söyleyerek İstanbul'a 2020 olimpiyatları için şans diledi.

Turun başhakemi İsveçli Pierre Curchod ise bisiklet turunu başarılı bulduğunu belirterek, "Bence İstanbul'un 2020 olimpiyatlarında büyük bir şansı var. Olimpiyatları alacağını düşünüyorum" dedi.

Tura 6 kez katılan ve daha önce iki kez başhakemlik yapmış Belçikalı Phillip Marien da, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun kalitesini gördükten sonra İstanbul'un 2020 olimpiyatları için büyük bir şansı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Turun medya koordinatörü Fransız Gilles Leroch ise, Paris'in daha önce 3 kez aday olduğunu ama bunu başaramadığını dile getirdi. Türkiye'nin şansının fazla  olduğunu dile getiren Leroch, "Türkiye konum olarak avantajlı. Üstelik Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun kalitesini gördükten sonra kanım olimpiyatların 2020 yılında İstanbul'da olacağı şeklinde" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA