Yelkenli Yatlarda Mudanya Kupası Eker'in Oldu

Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile Bursa Yelken Kulübü’nün Eker’in sponsorluğunda hayata geçirdiği Eker-BYK trofesinin ikinci ayağı olan Mudanya Kupası sahiplerini buldu.

3 ayrı sınıfta 9 tekne ve 100’e yakın yelkencinin katıldığı trofede tüm sınıflar için yaklaşık 4 millik yarış mesafesi sosis rotada gerçekleştirildi.

Yarışın başlangıcında rüzgarın istenilen kuvvetle olmaması performansın tam olarak alınamamasına neden olduysa da rüzgarın kuvvetin arttırmasıyla finalde büyük bir heyecan yaşandı. Mudanya Kupası’nın IRC A sınıfında galibi, kaptanlığını Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker’in yaptığı “Eker” takımının olurken, IRC B sınıfında “Sera”, IRC C sınıfında “Mavi Deniz” adlı yelkenli yat birinci oldu.
Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu, yarışların Güney Marmara’daki yelken potansiyelini göstermesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, ileriki dönemlerde kıyıların ulusal yarışçıların da katıldığı büyük organizasyonların yapılmasının Türkiye için tanıtım, turizm ve sportif anlamda büyük önem taşıyacağını söyledi.