Türkiye ve Azerbaycan Güreş Federasyonları Arasında İşbirliği Artıyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Güreş Federasyonu (AGF) Kupası sona erdi.

Turnuvanın son gününde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve Azerbaycan Güreş Federasyonu Başkanvekili Fazil Memmedov bir araya gelerek birlik beraberlik mesajları verdi. İkili arasındaki görüşmede federasyonlar arasında işbirliğini daha da artırılması kararı alındı. 10 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı turnuvanın final gününde Türkiye Gençler Serbest Güreş Takımı 1 altın, 2 bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazandı. Yıldızlar serbest stilde Türkiye adına finale çıkan Yusuf Can Zeybek, Gürcü rakibi Andriadze Rolandi’yi 5-1, 2. kısımda 5-0’ken rakibini tuşlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Yusuf Can Zeybek, "Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Buradan antrenörlerime ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum, üstümde çok emekleri var” diye konuştu.

Yunus Emre Dede (120 kg), Emre Demircan da (50 kg) bronz madalyayla tamamladılar.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada "Bu turnuvanın en büyük özelliği; gençler ve yıldızların aynı anda yapılıyor olması. Güreşçilerimizi kendi dallarında görme imkanımız oldu. Memnun oldum. Sporcularımızın bazı eksikleri var ama bunların telafisi de var. Azerbaycan Güreş Federasyonu ile görüşmemizde birlikte beraber kamp yapma, beraber şampiyonalara katılmak gibi durumları konuştuk. Önümüzdeki hafta Nahçıvan’daki turnuvaya katılacağız. Biz geleceğiz burada kamp yapacağız, Azeri yurttaşlarımız gelecek Türkiye’de kamp yapacak biz onları ağırlayacağız. Birlik beraberlik içinde Avrupa’da, dünyada madalya alma derdi içindeyiz. Ortak çalışacağız inşallah” dedi.

Milli güreşçilerimiz turnuvada boyunca 8 (5 altın, 2 gümüş, 3 bronz), 5 (2 gümüş, 3 bronz) ve 3 (1 altın, 2 bronz) olmak üzere toplam 16 madalya kazandı.

Türkiye Gençler Serbest Güreş Takımı, turnuvanın son gününde genel klasmanla 48 puan alarak 3. olurken, Azerbaycan 69 puanla 1., Kazakistan 64 puanla 2. oldu.

Kaynak: İHA