Royal Halı Gazinatep Büyükşehir Belediyespor Kendi Evinde Mağlup

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Galatasaray Medikal Park’a mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Baş Antrenörü Cem Akdağ, “Galatasaray güç güçlü ve formunun zirvesinde ve ligde lider bir takım. Bizim ise son derece kısıtlı bir imkanımız var. Özellikle rakip oyuncular ile boğuşa bilecek elimizde tek bir oyuncumuz var. Fakat kendisinin de kondisyon durumunu her halde bütün sezonun vermiş olduğu ağırlıktan dolayı pek iyi değil. Hem savunmaya geç gelmesi, hemde organize edememesinden dolayı bir takım zorluklar çektik. Galatasaray’ın çok geniş bir kadrosu ve çok iyi bir savunması var. Açıkçası mücadele edemedik. Ancak tabi bizim önümüzde çok çok önemli iki tane ardı ardına maçımız var. Çarşamba günü Antalya ile Cumartesi günü de Aliağaspor ile oynayacağız. Bu iki maçı kazanmak için kısa sürede toparlanıp, hemen hazırlıklara başlayacağız” dedi.

Royal Halı Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet ise, “Gaziantep’te bu güzel seyirci önünde elimizden gelen mücadeleyi yaptık. Galatasaray’a karşı olabilecek en iyi mücadeleyi sergiledik. Galatasaray’ı da tebrik ediyorum kazandıklarından dolayı” diye konuştu

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman ise kazandıkları için mutlu olduklarını kaydederek, “Maçtan önce şunu söylemek istiyorum. 20 yıl aradan sonra ilk kez Gaziantep’e geliyorum. Gaziantep’te büyük bir değişim gördüm. Bu kentsel değişimi yapanları kutluyorum. Ayrıca muhteşem bir salon yapılmış. Bu tür spor salonları inşallah Türkiye’ye 2020 Olimpiyatlarını da getireceğini düşünüyorum. Hakikaten böyle bir salon beklemiyordum. Bugün Gaziantep’te 2 bin 500 yakın Galatasaray taraftarı güzel bir atmosfer oluşturdu bizlerle beraber. Her şey güzel olunca tabi bizim takımımızda lig lideri olmanın hakkını bugün verdi. Maçın başından sonuna kadar herkes takım için oynadı. Oyunun her alanında Basketbol’un yani, bugün takıma bir puan vermek istersem 100 üzerinden 95 puan verebilirim. Bugün savunma olarak mükemmeldik. Hücumda da çok güzel oyun sergiledik. Ribauntları çok iyi takip ettik. Aslında çok tecrübeli bir kadro olan ve başında iyi bir antrenörü olan, Play Off mücadelesi veren Royal Halı’yı bugün ki deplasmanda net bir skorla geçtik. Hedefimiz ligi lider bitirmek. 3 kaçımız kaldı. Onları da kazanıp öncelikle ligi lider bitirmek, sonra da yolumuz inşallah şampiyonluk olacak” şeklinde konuştu.

Galatasaraylı Sertaç ise, kendileri için önemli bir maç olduğunu dile getirerek, “Önemli bir rakibe karşı oynadık. Play Off oynayan bir ekibe karşı oynadık. Maça istediğimiz gibi başladık. İkinci yarı biraz bocaladık defansta hücuma istediğimiz gibi çıkamadık ama, üçüncü periyodun sonlarına doğru istediğimiz şekle getirdik maçı ve kolay bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA