Manisaspor Yıkıldı, Denizlispor Nefes Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Denizlispor deplasmanda konuk olduğu Manisaspor’u Süleyman’ın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Maçın bitimine son 5 dakika kala Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, hakem tarafından tribüne gönderildi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Yardımcı Antrenörü Ümit Şengül, “Bugün çok kazanmayı istediğimiz bir maçtı. Maçtan önce bu durumların, bu pozisyonları yaşayacağımızı tahmin edebiliyorduk. Bugün gelişen skorların da ortaya çıkacağını ön görmüştük aslında. Bugün alacağımız galibiyetle tekrar havamızı yakalayıp Erciyes ile final oynayacağımızı düşünüyorduk. Sezonun en kötü futbolunu oynadık. Gerekli hücum varyasyonlarını geliştiremedik. Denizlispor’u da tebrik ediyoruz. İlk 2 şansımız devam ettiği müddetçe kovalamaya devam edeceğiz. Manisaspor takımı bugün kötü oynayabilir ama bundan sonra direk çıkmasa da play-offlarda çıkabilecek en güçlü takımdır.” dedi.

Teknik Direktörü Reha Erginer’in tribünlere gönderilmesiyle ilgili olarak konuşan Şengül, “0-0 giden her maçtan sonra seyircimizin reaksiyonu değişiyor. Bugün de hocamızın atılmasına sebep oldu. Maçlar 90 dakika, kötü oynadığımız zamanlarda olacak. Seyirci her zaman takıma destek çıkmak zorunda. Bugün birkaç tane taraftarımız rakibe hizmet etti açıkçası. Sezon başından bu yana bu takımla buralara kadar gelindi. ‘Bu takım hiç bir şey yapamaz’ denilen takım son 3 haftaya geldi. Tamam kötü oynadık biraz geri düştük. Ama iddia ediyorum, bu takım birinci lige çıkacak en güçlü takımdır. Artık işin 2 tarafı var. Arkadan gelenlerde bize yetişiyor. İlk 6 ‘da sıkıntıya girebilir. İlk 2’yi kovalayacağız ve arkadan gelenlerin bize yetişmesini engellemek için çalışacağız. Zaman zaman futbolcu arkadaşlarda inişli çıkışlar yaşanabiliyor. Az bir oyuncu kadrosu ile oynuyoruz. Alternatif olsa dinlendirmek olacak ama çok fazla alternatifimiz olmadığı için aynı arkadaşta ısrar etmek zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Maçın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Murat Gürbüzerol, “Maç oynanmadan kazanılmaz. Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Denizlispor, bugün bizden daha çok istedi ve galip geldiler. Önümüzde 3 maçımız kaldı. İlk 2’ye girmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzde Konya maçı var. Hafta içi en iyi şekilde hazırlanıp Konya’ya kazanmaya gideceğiz.” diye konuştu.

Manisaspor’un genç oyuncusu Abdullah Berkay Velivar ise “Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada daha iyi oynayıp maçı kazanmak istiyorduk ama olmadı. Artık kalan maçlarımıza bakacağız. Belki ilk 2’den çıkarız belki play-offtan oynayıp göreceğiz" dedi.

DENİZLİSPOR CEPHESİ
Takımın başına geleli 2 gün olduğunu kaydeden Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati, “Motivasyon olarak takımı üst düzeye çıkardık. 2 antrenman yaptık formasyonu oturtmaya yönelik bir çalışma yapmıştık. Onun da meyvelerini aldık. Oyuncularımın özverisi üst düzeydi. Oyuncularımın mücadelesi sonucu getirdi. Ben 2 yıl Manisaspor’da çalıştım. Buraya gelirken deplasmana gelir gibi gelmedim. Manisaspor’nun da hedeflerine ulaşmasını canı gönülden isterim. Bu takımla sezonu tamamlayıp, gelecek sezonun takımını kuracağız. Gerekirse bir iki nokta atış yapıp gelecek sezon için üst noktaları hedefleyeceğiz. Ligde kalmama gibi bir korkum yok. Çünkü takımımın gücünü biliyorum.

Manisaspor aslında daha üstlerde olması gereken bir takım. Sebepler nedir ne değildir bilmiyorum ama iyi şeyler yaptılar bu zamana kadar. İyi top oynuyorlar. Bugün sahada bizim oyuncularımız çok istediler ve sonuna kadar mücadele ettiler. O yüzden galip gelen takım biz olduk.” dedi.

Denizlispor’lu oyuncu Ömer Kandemir, “Biz 2-3 haftadır istediğimiz oyunu sahaya yansıtamıyorduk. Yeni hocamızla yeni bir döneme girdik. Play-offları hedefliyorduk ama kötü bir duruma düştük. Çok genç bir takımız toparlanacağız.” dedi.

Bir diğer Denizlispor’lu oyuncu Arif İsayev, "Kötü bir durumdayız diye düşünüyordum ama şimdi biraz daha toparladık. İnşallah bundan sonra daha iyi maçlar çıkaracağız. Denizlispor’u önümüzdeki sezon bir üst lige çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA